İstanbul'da yaşayanlara başka şehirlerden ev baktıran haber! Kiralar yıl sonunda bu rakama kadar çıkacak

İstanbul'da yaşayanlara başka şehirlerden ev baktıran haber! Kiralar yıl sonunda bu rakama kadar çıkacak

Artan kira fiyatları İstanbul için felakete dönüştü. Cep yakan fiyatlara ulaşan kiralar üzerine, vatandaşlar farklı şehirden kiralık ev arayışına girdi. Kira krizinin en çok hissedildiği yer olan İstanbul'da yıl sonu kira fiyatları o rakama ulaşacak. İşte tüm detaylar...

Kira fiyatlarının uçtuğu günlerde vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı. Ülke gündeminde yer alan kira krizleri üzerine, internet üzerinden paylaşılan kiralık ev ilanlarında fahiş fiyatlar görülüyor.

DÜNYA ÜZERİNDE REKOR KIRAN KİRA FİYATLARI

Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler, İstanbul, Ankara ve İzmir olarak açıklandı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile internet sitelerindeki kiralık ev ilanları denetime tabi tutuldu. Son bir ay kadar sürede yüzde 100 artış yapan 545 ilan sahibine 100 bin TL para cezası kesildi.

BBC Türkçe tarafından paylaşılan bir habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, kira fiyatlarına dair açıklamalarda bulundu. İstanbul genelinde ortalama ev kiralarının ağustos ayı itibariyle 16 bin TL seviyelerinde olduğunu işaret etti. Yıl sonu tahmini ise, kiracı vatandaşlara diğer illerden kiralık ev ilanlarına bakmasına sebep oldu.

kiralik-ev-ilanini-gorenlerin-agzi-vlp2.jpg

YIL SONU KİRA FİYATALARI O RAKAMA ULAŞACAK

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, açıklamalarında enflasyon oranlarını göze aldı. Yıllık enflasyonun yüzde 69 bandında yer aldığı bir ülkede, faiz oranlarının yüzde 25 gibi negatif bir reel faiz düzeyinde olduğu sürece konut taleplerinin devam edeceğini vurguladı.

İstanbul genelinde 450 - 750 arasında boş konut olduğunu işaret etti. Boş olan konutların çoğunluğu, ikinci ve üçüncü evlerden oluşuyor. Konut fiyatları aylık olarak yüzde 4 oranında artarken, değişiklik olmaması halinde yıl sonuna kadar ortalama ev kirası 20 bin TL'ye yükseleceğini öngörüyor.

bg287.webp

KONUT FİYALTARINDAKİ ARTIŞIN NEDENİ

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, yabancılara vatandaşlık şartı ile konut satışlarının yapılması enflasyonun yükselişinde hız sağladığını paylaştı. Gökçe'nin değerlendirmeleri ise şu şekilde;

"Her ülkenin senelik konut üretim kapasitesi bellidir. 85 milyonluk nüfusa sahip, senede 500 bine yakın konut üretilen bir ülkede konut piyasasını teoride 8 milyar insana açarsanız arzın talebi karşılaması imkânsız hale gelir. Doğal olarak konut fiyatları yükselir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN