İşte asgari ücrette masaya gelen şok rakam! Milyonlarca çalışanın beklediği haber geldi

İşte asgari ücrette masaya gelen şok rakam! Milyonlarca çalışanın beklediği haber geldi

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Yeni yıl ile birlikte asgari ücrete zam bekleniyor. Yapılacak olan zammın enflasyonun üzerinde olması beklerken kulislerden asgari ücret zammına ilişkin yeni kritik bilgiler gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar 'Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?' sorularını araştırırken milyonlarca çalışanın beklediği haber geldi. Kimse bu rakamı beklemiyordu. İşte asgari ücrette masaya gelen şok rakam...

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammında sıcak gelişmeler peş peşe gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar 'Yeni asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?' sorularını araştırırken kulislerden beklenen rakam geldi. 6 aylık enflasyona göre belirlenecek olan asgari ücret için ilk rakam verildi. Rakamı duyan vatandaşlar büyük hayal kırıklığı yaşayacak. Kimse bu rakamı beklemiyordu. İşte son dakika asgari ücret zam haberinin detayları...

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET ZAM AÇIKLAMASI

Asgari ücret zammı vatandaşlar tarafından merakla araştırılırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan ilk açıklama geldi. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütçe üzerine sunum yapan Bakan Işıkhan, "Aralık ayınca Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzu toplayacağız. Orada da yine enflasyona ezdirmeyecek bir kararın çıkması yönünde bir tercihimiz söz konusu olacak" dedi.

gfgfgf-2023-11-03t093258-351.jpg

Sabah'ta yer alan habere göre, Merkez Bankası'nın yüzde 65'lik yıl sonu enflasyon öngörüsüne göre 6 aylık enflasyonun yüzde 38'e yakın olması bekleniyor. Memurlar ve memur emeklileri için toplu sözleşme ile birlikte artış oranı ise yüzde 49'u geçiyor. Yapılacak bir refah payı ilavesiyle yine yüzde 50'ye yakın bir artış olması mümkün.

MİLYONLARCA KİŞİ BU HABERİ BEKLİYORDU: 2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELLİ OLDU

Güncel olarak asgari ücret 11 bin 402 TL'den uygulanmakta. Memur maaş artışı baz alınırsa yüzde 50 artış olduğunda net rakam 17 bin 103.48 TL'ye çıkacak.

6 aylık enflasyona göre artış yapılmasına karar verilirse yeni asgari ücret net 15 bin 735.20 TL olacak. Hükümetten yapılan açıklamalar ise yapılacak olan asgari ücret zammının bugüne kadar yapılmış olanlardan kat ve kat daha fazla olacağı belirtliyor. Aynı zamanda yapılacak olan asgari ücret zammının enflasyona göre uygulanacağı biliniyor. Bu yüzden yüzde 38'lik 6 aylık enflasyon oranının refah payı ile yüzde 50'ye çıkartılması beklenen bir sonuç olarak ortada duruyor. Bu durumda yeni asgari ücretin 17 bin liranın üzerine çıkacağı görülüyor.

gfgfgf-2023-11-03t093324-751.jpg

Öte yandan Merkez bankasının yıl sonu enflasyonunu yüzde 68,5'a yükseltmesi sonrası masaya gelen bu rakam çalışanlarda büyük hayal kırıklığı yaratı.

MERKEZ BANKASI ENFLASYON TAHMİNİN GÜNCELLEDİ

Merkez Bankası, 2024 sonu enflasyon tahmini yüzde 40,9'a çıkarıldı. Enflasyonun yükselişinde temel belirleyici olan unsur talebin yapısı ve dengelenmesidir. Bu bağlamda talepteki güçlü seyir devam etmekte, bazı göstergelerde talepteki aşırılığın ortadan kalktığı gözlemlenmektedir.

Vergi güncellemelerinin etkisi de 2.5 puan oldu. Eylül enflasyonu ekimdeki yüksek frekanslı veriler ve tüm öncü göstergeler, söz konusu şokların enflasyona yansımasının büyük ölçüde tamamlandığına işaret etmektedir.

Eylül enflasyonu, ekimdeki yüksek frekanslı veriler ve tüm öncü göstergeler, söz konusu şokların enflasyona yansımasının büyük ölçüde tamamlandığına işaret etmektedir.

Tüketim talebinin dengelenmesi, parasal sıkılaştırma sürecinde Türk lirası tasarruf araçlarına olan talebin artırılmasıyla desteklenmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN