İşte Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobili! Togg, BYD fiyatta yanına yaklaşamıyor: Sonunda yola çıktı

İşte Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobili! Togg, BYD fiyatta yanına yaklaşamıyor: Sonunda yola çıktı

Elektrikli otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken Türkiye’deki elektrikli araçlar arasında da en ucuz modeller araştırılıyor. Bu kapsamda Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili açıklandı. Bu modelin yanına ne Togg ne de BYD yaklaşamıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Gelişen teknoloji kendini en çok da otomotiv sektöründe gösteriyor. Bu kapsamda dünya genelinde geleneksel arabalardan elektrikli arabalara hızlı bir geçiş söz konusu. Ülkemizde de aynı durum söz konusuyken elektrikli otomobiller arasında en uygun fiyatlı olanlar araştırılıyor. Türkiye’de satılan en uygun fiyatlı elektrikli otomobil markası ise o oldu…

yeni-proje-20.jpg

UYGUN FİYATI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Citroen, elektrikli araç pazarındaki yerini sağlamlaştırıyor: Avrupa'da satışa sunulan yeni Citroen e-C3, Türkiye'de de oldukça uygun bir fiyat etiketiyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sene tanıtılan bu kompakt elektrikli araç, 23.300 euro (yaklaşık 850 bin TL) başlangıç fiyatıyla Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobili olma özelliğini taşıyor.

yeni-proje-67.jpg

300 KİLOMETRELİK MENZİL VAADİ

e-C3, Çinli batarya üreticisi SVOLT tarafından sağlanan 44 kWh kapasiteli LFP (Lityum Ferrofosfat) batarya paketi ile 300 kilometrelik bir menzile ulaşma vaadi veriyor. 114 beygirlik motor gücüne sahip olan araç, 100 kW DC ve 7,4 kW AC şarj desteği sunuyor. Bu özelliklerle donatılan e-C3, elektrikli otomobil dünyasında rekabetçi bir konuma sahip.

Citroen, giriş seviyesinde bilgi-eğlence ekranı sunmamakla birlikte, aracı 11 kW AC şarj desteğiyle donatmak isteyen alıcıların 400 avro ek ücret ödemesini gerektiriyor. Türkiye'deki alıcılar için %10'luk ÖTV avantajıyla birlikte e-C3, piyasadaki en erişilebilir elektrikli otomobillerden biri haline geliyor.

yeni-proje-65.jpg

DAHA UCUZ VERSİYONU DA ÇIKACAK

e-C3'ün Türkiye'deki teslimatlarının yaz aylarında başlaması planlanırken, Citroen 2025 yılı için daha da iddialı bir adım atıyor. 19.990 avro fiyat etiketiyle sunulacak olan ve 200 kilometre menzil vaat eden daha ucuz bir versiyonun piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu hamle, elektrikli otomobil teknolojisini daha geniş bir kitleye ulaştırma yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Citroen e-C3, hem uygun fiyatı hem de sunduğu teknik özelliklerle Türkiye'deki elektrikli otomobil pazarında yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Elektrikli araç teknolojisine geçiş yapmak isteyen tüketiciler için cazip bir seçenek olan e-C3, sürdürülebilir mobiliteye erişimi kolaylaştırıyor.

yeni-proje-66.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN