İsviçreli banka duyurdu, herkes kuyumcuya koştu! Bu kez tahmin altın için değil: Yatırımcıya büyük sürpriz geliyor

İsviçreli banka duyurdu, herkes kuyumcuya koştu! Bu kez tahmin altın için değil: Yatırımcıya büyük sürpriz geliyor

İsviçre merkezli banka devi UBS’den ezber bozan bir tahmin geldi. Ancak bu kez tahmin altın için değil. Eğer bu tahmin tutarsa yatırımcıya büyük sürpriz geliyor. İşte, USB’nin dikkat çeken o tahmini…

İsviçreli banka UBS, altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili dikkat çekici tahminlerde bulundu. Bankanın görüşlerine göre, ABD Merkez Bankası’nın (FED) 2024 faiz indirimine gitmesi ile gram altındaki baskı son bulacak. UBS’nin stratejisti Joni Teves, altının FED’in gevşemesi ile yükseleceğini ve zayıflayan dolar ile beraber bu yükselişin gerçekleşeceğini aktardı.

Teves, ons altında yıl sonuna kadar 2.200 dolar seviyesini beklediğini söyledi. Analist, "Çok fazla makro belirsizliğin ve jeopolitik risklerin olduğu bir ortam var. Bu ortamda yatırımcıların altına tahsisat yapmaya başlayacağını düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

gumus-tahmini-1-001.jpg

GÜMÜŞ ALTINDAN DAHA İYİ BİR PERFORMANS GÖSTEREBİLİR

Ayrıca UBS raporunda, "FED'in gevşemeye gittiği bir senaryoda gümüşün gerçekten iyi performans gösterebileceğini düşünüyoruz" ifadesi de kullanıldı. Teves gümüşün altından daha performans sergileyebileceğini söylerken, gümüşün altın kadar yaygın bir güvenli liman olmadığını ve bu yüzden son birkaç yılda performansının altından daha düşük olduğunu belirtti.

Raporda gram altınla alakalı spesifik bir değerlendirmeye yer verilmezken, Türk uzmanların dolar kuru ile bağlantılı olarak gram altın fiyatında yüksek bir eğilimi öngördüklerine de değiniliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN