İTO Mayıs ayı rakamlarını açıkladı: İstanbul'da fiyatlar zamlandı

İTO Mayıs ayı rakamlarını açıkladı: İstanbul'da fiyatlar zamlandı

İstanbul Ticaret Odası, Mayıs ayı perakende fiyatlarını açıkladı. Perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 1,67, toptan fiyatlar ise bir önceki aya göre yüzde 2,27 artış gösterdi. Giyimde de yüzde 7.49'luk artış yaşandı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), perakende fiyatlar ile ilgili son verileri paylaştı. İTO'nun verilerine göre, İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 1,67, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 2,27 oranında arttı.

Bu verilere yıllık bazda bakıldığında da perakende fiyatlar yüzde 15,78, toptan fiyatlar yüzde 19,03 arttı.

GİYİMDE DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ

Mayıs ayında perakende fiyatlarda bir önceki aya göre, giyim harcamalarında yüzde 7,49, ev eşyaları harcamalarında yüzde 4,81, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 2,40, gıda harcamalarında yüzde 1,37, konut harcamalarında yüzde 0,39, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 0,07 artış görülürken, kültür eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 0.43 azalış kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN