Kabine toplandı tüm fiyatlar değişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Zamlı rakamlar belli oldu

Kabine toplandı tüm fiyatlar değişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Zamlı rakamlar belli oldu

Beklenen kabine toplantısı tamamlanırken tüm fiyat listeleri de sil baştan değişti. Çiftçilerin merakla beklediğim Buğday ve arpa alım fiyatları hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. O fiyattan alım yapılacak. İşte arpa ve buğday alım fiyatları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısına tamamladı. Buğday ve arpa alım fiyatlarını açıklayan Başkan Erdoğan üreticilerin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9.250 TL, arpada ise 7.500 TL ödeme yapılacağını açıkladı. İşte arpa ve buğday alım fiyatları…

ARPA VE BUĞDAY ALIM FİYATLARI BELLİ OLDU

Hasat döneminin başladığını işaret eden Başkan Erdoğan, çiftçilere gereken desteğin verildiğinin altını çizdi. Geçtiğimiz ay içerisinde yaş çay alım fiyatlarının açıklandığına değinen Erdoğan, 2023 buğday ve arpa alım fiyatlarının da belirlendiğini aktardı. TMO alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8750 TL olduğunu belirten Başkan Erdoğan, arpada ise 7.000 TL rakamlarını belirlediklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlık tarafından sisteme kayıtlı çiftçilerin buğdayda ton başına 1000 TL, arpada ise ton başına 500 TL destek alacağının altını çizdi.

arpa.jpg

HUBUBAT FİYATLARI BELLİ OLDU


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında TMO internet sitesinde 2023 yılı hububat alım fiyatları ve politikaları paylaşıldı. Yapılan açıklama doğrultusunda üreticilerin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla randevulu alım sisteminin devam edeceği belirtilirken açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

“TMO, Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 310 işyerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda (yaklaşık 230 nokta) alım faaliyeti gösterecek. TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr internet adresinde yayımlanmakta olup üreticilerimiz bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO'ya satabilecekler. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak.”

bugday.jpg

Pazar günleri haricinde haftanın 6 günü alım yapılacağını belirten TMO, lisanslı depolarda ürün teslim edilmesi halinde %2 stopaj, %2 SGK prim kesinti muafiyeti, 750 TL kadar ton başına 25 TL nakliye desteği, araç başına 25 TL analiz desteği, depo kira ücreti desteğinin yanında Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ürün bedelinin %75'ine kadar sıfır faizse 9 ay vadeli kredi kullanma imkanı sunulacağını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN