Kamu bankalarının ardından özel sektör de kredi faizlerini indirdi

Kamu bankalarının ardından özel sektör de kredi faizlerini indirdi

Merkez Bankası'nın faizleri 200 baz puan indirmesinin ardından kamu bankalarından Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası değişen oranlarda faiz indirimine gitti. Son olarak Garanti Bankasının da kredi faizini 16.75’lere çektiği öğrenildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yüzde 18 olan politika faizini yüzde 16'ya düşürdü. Merkez Bankası'nın 200 baz puanlık faiz indirimi kararı sonrası dün kamu bankalarından Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası değişen oranlarda faiz indirimi gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Konut kredileri faiz oranları 1 milyon TL altındaki tutarlarda yüzde 1,29 olacak, 1 milyon TL altındaki tutarlarda ise yüzde 1,34 faiz oranı uygulanacak.

Kamu bankalarından gelen indirim kararının ardından özel bankaların nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyordu.

GARANTİ BANKASI'NDAN FAİZ İNDİRİMİ

Bankavitrini'nin aktardığına göre; Garanti BBVA da faiz indirimine gidecek. Garanti Bankası, şirketlerin kullandığı rotatif kredi faizini yüzde 18’in üstündeki seviyelerden yüzde 16.75’lere düşürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN