Kamu bankaları da faiz indirimine gitti

Kamu bankaları da faiz indirimine gitti

Merkez Bankası'nın 2 puanlık faiz indirimi kararının bankalara yansıması yakından takip edilirken kamu bankalarından açıklama geldi. Buna göre kamu bankaları kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yaptı.

Merkez Bankası'nın 200 baz puanlık faiz indirimi kararının bunun kamu bankalarına nasıl yansıyacağı merak ediliyordu. Kamu bankalarının da faiz indirimine gittiği öğrenildi. Buna göre Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası değişen oranlarda faiz indirimi gerçekleştirecek.

Konut kredileri faiz oranlarında ise 1 milyon TL altındaki tutarlarda yüzde 1,29 olacak 1 milyon TL altındaki tutarlarda ise yüzde 1,34 faiz oranı uygulanacak.

Halk Bank sabah saatlerinde faiz indirimi yapıldığına dair iddialara kurumsal kredi faizlerini 200 baz puan düşürme gibi bir durumun 'şu an için söz konusu olmadığını' bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN