Kamu işçilerine duyuru yapıldı! Hükümet en az bu kadar maaş verecek: İşte ilk 6 aylık maaş!

Kamu işçilerine duyuru yapıldı! Hükümet en az bu kadar maaş verecek: İşte ilk 6 aylık maaş!

Kamu işçilerinin beklediği zam haberi Türk-İş başkanı Ergün Atalay'dan geldi. Hükümet 700 bin işçi için 12 bin TL taban ücret ve ilk 6 ayda yüzde 40 oranında zam teklifinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türk-İş Başkanı Ergün Atalay bir araya gelerek yapılacak zamlar hakkında ortak karara varıldı. 12 bin TL taban ücret belirlenirken hükümetin ilk teklifi ise merak konusu oldu. İlk 6 ayda yüzde 40 oranında zam yapılacağı haberi verildi.

HÜKÜMETİN TEKLİFİ

Hükümet tarafından işçilere yapılan teklif ilk 6 ay yüzde 30 oranında zam olurken 11 bin 500 TL taban aylık verildi. İşçi ise bu teklife red kararı vererek kabul etmedi.

Kamu işçilerine zam

İŞÇİNİN BEKLENTİSİ

İşçinin beklentisi ilk 6 ay yüzde 45 oranında zam olurken taban aylık olarak ise 15 bin TL istendi. Mayıs ayına uzamadan toplu sözleşme sürecinin tamamlanması hedefleniyor.

Bununla beraber 3.5 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak olan zam oranı belirlenirken 2024-2025 yıllarını içeren 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos tarihiyle başlayacaktır.

Kamu işçilerini yakından ilgilendiren 2023 Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların sözleşmesi başta olarak özel sektör üzerinde toplu iş sözleşmeleri üzerinden büyük önem taşır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN