Kamu-Sen açlık sınırını 4 bin 433 lira olarak hesapladı

Kamu-Sen açlık sınırını 4 bin 433 lira olarak hesapladı

Türkiye Kamu-Sen’in, Ocak 2022 fiyatlarıyla yaptığı araştırmada, çalışan bir kişinin açlık sınırını 4 bin 433 lira olarak hesaplandı.

Türkiye Kamu-Sen'in açıklamasına göre konfederasyonun Ar-Ge Merkezi, TÜİK’in Ocak 2022 fiyatlarını baz alarak hazırladığı Asgari Geçim Endeksi’nde, çalışan bir kişinin yoksulluk sınırı da 5 bin 584 lira olarak belirlendi.

Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 11 bin 898 lira, ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı ise 4 bin 240 lira oldu.

"SON BİR AYDA ZORUNLU HARCAMA ARTTI"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, çalışanların cebine yansıyan enflasyonun açıklanan enflasyondan daha fazla olduğunu belirterek şunları söyledi: “Daha ilk aydan altı ay için yapılan maaş zammını aşan ve yıllık zam oranının tamamına yaklaşan bir enflasyonla karşı karşıyayız. Son bir ayda dört kişilik ailenin aylık zorunlu harcaması 1525 lira artmıştır. Geçen her an kamu çalışanlarının aleyhine işlemekte, maaşlar enflasyon karşısında erimektedir. Yüksek enflasyon döneminde ortaya çıkan mağduriyeti gidermek adına, mahsuplaşma için altı ay beklenmeden, her ay ortaya çıkan farkın maaşlara yansıtılması ve üzerine refah payı ilave edilerek kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmeyeceği sözünün hayata geçirilmesi gerekiyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN