Karakaş'tan Seyyanen Zam Açıklaması: Emeklilerin Maaşları Ne Kadar Artacak? Tarih Vererek Müjdeledi

Karakaş'tan Seyyanen Zam Açıklaması: Emeklilerin Maaşları Ne Kadar Artacak? Tarih Vererek Müjdeledi

Milyonlarca emeklinin beklediği 2024 zammı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla en düşük emekli maaşına yüzde 49.25 oranında zam yapılarak 10 bin TL olarak belirlendi. Gelen zam emekliler tarafından büyük tepki çekerken gözler seyyanen zammına çevrildi. Emekliler 'Seyyanen zammı yapılacak mı? En düşük emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırırken SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan müjdeli haber geldi. Tarih vererek duyurdu. Emekli maaşlarına okkalı zam yolda.

Emeklilerin beklediği seyyanen zammında kritik viraja girildi. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca emekli maaşlarında düzenleme bekliyor. En düşük emekli maaşına yapılan yüzde 49.25 oranındaki zam enflasyon karşısında hızla erirken vatandaşlar ek zam beklentisine girdi. Peki emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı? Emeklilere ne kadar seyyanen zammı olacak? SGK Uzmanı İsa Karakaş müjdeli haberi verdi. Uzman isim tarih vererek duyurdu. Emekli maaşlarına okkalı zam geliyor!

SGK UZMANI İSA KARAKAŞ'TAN EMEKLİLERE MÜJDE

Alper Altun ile 'Bi Bakalım' programına konuk olan SGK Uzmanı İsa Karakaş, emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hem emeklilerin dertlerine değinen hem de maaş zamlarıyla ilgili konuşan Karakaş, güzel haberi verdi. Emeklilere yönelik sosyal yardımlar yerine net zammın olmasının daha doğru olacağını belirten Karakaş, önemli uyarılarda bulundu.

yeni-proje-2024-03-20t034831-673.jpg

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR SEYYANEN ZAMMI OLACAK? TARİH VEREREK DUYURDU

Milyonlarca emekli 'Yerel seçimler öncesi seyyanen zammı gelecek mi?' sorusunu araştırırken İsa Karakaş Mart ayının son haftasına dikkat çekti. Emeklilere seçim gününe kadar bir düzenleme yapılma olasılığını paylaşan İsa Karakaş, zam olasılığına işaret ederek şunları söyledi:

"Önümüzdeki haftaya kadar sinyaller alırsak ve somut adımlar atılırsa, sonuç tamamen seçimler için tersine."

yeni-proje-2024-03-20t034841-553.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ HANGİ GÜN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyeleri, geçtiğimiz yıllarda tahsis numarasına göre yatırıldı. Emekli bayram ikramiyeleri maaş hesaplarına aktarılacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ayrıca ikramiyeden yararlanabilmek için başvuru yapmasına gerek bulunmuyor.

Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı’nda ilk ödeme işlemleri, SSK emeklilerinden başlarken sırasıyla Bağ-Kur ve Emekli Sandığı aylıkları yatırılmıştı. 2024 yılında emekli ikramiyelerinin yatırılış günü tam olarak belli olmadı. Ödemeler üç gün içerisinde tamamlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN