Karpuz fiyatlarında flaş değişiklik! Tarlada farklı, markette farklı: Zincir marketler harekete geçti

Karpuz fiyatlarında flaş değişiklik! Tarlada farklı, markette farklı: Zincir marketler harekete geçti

Karpuz, yaz aylarında sofralarımızın vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem serinletici hem de lezzetli olmasıyla bilinen karpuz, sağlığımıza da birçok fayda sağlar. Ancak, karpuzun fiyatı mevsime ve bölgeye bağlı olarak değişebiliyor.

Yaz mevsimi gelince ilk akla gelen meyve hiç şüphesiz karpuz oluyor. Serinletici etkisi ve içerdiği vitaminler sayesinde genellikle herkes tarafında sevilip tüketilir. Karpuzun ise kilogram fiyatı marketlerde ve pazarlarda yüksek fiyatla satılmaya başlanmıştı.

Geçtiğimiz hafta Adana'da 80 bin dekar alanda karpuz hasadının gerçekleşmesi ile büyük şehirlerde yer alan marketlerde kilosu 50 liradan satılan karpuzlar, marketlerde 15, tarlada ise 5 lira oldu. Adana, Türkiye'nin karpuz ihtiyacının yüzde 21'lik kısmını karşılıyor.

64776997ae0a8f1c4039e3b1.webp

KARPUZ FİYATLARINDA FLAŞ DEĞİŞİKLİK! TARLADA FARKLI, MARKETTE FARKLI: ZİNCİR MARKETLER HAREKETE GEÇTİ

Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir ise yapılan karpuz hasadı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İncefikir hasadın bölgelere göre 2 ay daha devam edeceğini söyledi. Ayrıca açıklamasında "Eskiden karpuzlar çok büyük oluyordu. Kalabalık olmayan aileler bitirmekte hatta buzdolabına sığdırmakta bile zorlanıyordu. Çöplere atılmış karpuzlar görüyorduk, bu da milli servete zarar veriyordu" cümlelerine yer verdi. Karpuzda erken hasat yapılmaması gerektiğinin altını çizen İncefikir, hasattan sonra karpuz fiyatlarının tarlada 5-6 liraya kadar düştüğünü de belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN