Kartla alışveriş yapmak yürek ister! Yeni tarifeyi görenler gözlerine inanamadı

Kartla alışveriş yapmak yürek ister! Yeni tarifeyi görenler gözlerine inanamadı

Türkiye'de artan enflasyon ve ekonomik kriz ile birlikte kredi kartı kullanımı hızla artmaya başladı. Vatandaşlar geçinmek için kredi kartlarına başvururken gelen son dakika haberi herkesi şaşkına çevirdi. Bundan sonra kredi kartı da kullanamayacaksınız. Merkez Bankası'nın politika faizinde 500 baz puanlık artış kararı sonrası kredi faiz oranları yükseldi. Yeni tarifeyi görenler gözlerine inanamadı. Borcunuz varsa hemen 1 Kasım'dan önce ödeyin. Okkalı artış geliyor. İşte detaylar...

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı dün açıklandı. Merkez Bankası'nın politika faizinde 500 baz puanlık artış kararı alındı. Alınan karar sonrası bankalar kredi faiz oranlarında değişikliğe gitti. Artık kredi kartı ile alışveriş yapamayacaksınız. Yeni tarifeyi görenler şaşıp kalıyor. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası kredi faizleri ne kadar oldu? Bankaların kredi faizleri ne kadar yükseldi? Değişiklikler 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak. Borcunuz varsa o tarihten önce ödeyin!

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), haftalık gösterge repo faizinde 500 baz puan artışa gitti. TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 30,00'dan yüzde 35,00'e yükseltildi. TCMB, bir önceki toplantısında 500 baz puan artışa giderken, Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığa geldiğinden bu yana toplam 2150 baz puan artış gerçekleştirildi. TCMB'nin bir sonraki toplantısı 23 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. Faizdeki artışla birlikte kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler değişecek.

KREDİ KARTI İLE ALIŞVERİŞ YAPACAKLAR DİKKAT! YENİ TARİFE ŞOKE EDECEK

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası bankalar faiz oranlarını güncelledi. Kredi kartı faizlerinde belirleyici olan referans faiz oranı faiz artışının ardından yüzde 3.16’ya yükselecek.

ghhg-43.jpg

İşte güncel kredi faiz oranları;

  • Kredi kartı için aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3.26'dan yüzde 3.71'e, aylık gecikme faizi de yüzde 3.56'dan yüzde 4.01'e yükselecek.
  • Nakit çekimde faiz aylıkta yüzde 4.02'den yüzde 4.47'ye yükselecek.
  • Ticari kredi faizlerinde üst limit, 1.8’lik kat sayıya göre yüzde 69,3'ten yüzde 83’e yükselecek.
  • İhracat ve yatırım kredileri için üst sınır yıllık yüzde 53.9'dan yüzde 64.5'e çıkacak.

YEN FAİZLER NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Kredi kartı ve ticari kredilerdeki yeni faiz oranları 1 Kasım'dan itibaren yürürlüğe girecek. 1 Kasım'a kadar yapılacak işlemlerde şu anki oranlar geçerli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN