KKM 350 milyar TL'nin altına geriledi

KKM 350 milyar TL'nin altına geriledi

BDDK verilerine göre, KKM hesapları bir haftada yaklaşık 24 milyar TL azaldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) yayımladığı haftalık bülten, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki düşüş eğiliminin devam ettiğini gösteriyor. 12 Eylül ile biten haftada KKM bakiyesi, bir önceki haftaya göre 369 milyar TL'den 344,8 milyar TL'ye geriledi.

KKM ARTIK TARİH OLUYOR

Dünya Gazetesi'nin haberine göre KKM'deki bu düşüş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı radikal bir kararın hemen ardından yaşandı. TCMB, 23 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla KKM hesaplarının açılmasını ve yenilenmesini (YUVAM hesapları hariç) sonlandırdığını duyurdu. Açıklamada, bu tarihten önce açılmış hesapların vadeleri dolduğunda ilgili tebliğlerin yürürlükten kalkacağı belirtildi. Bu karar, KKM'den Türk Lirası'na geçiş ve yenileme hedeflerini ortadan kaldırdı ve zorunlu karşılık, faiz ve komisyon düzenlemelerinin gözden geçirilmesine yol açtı.

BANKACILIK SEKTÖRÜ VERİLERİNDE YÜKSELİŞ

KKM'deki düşüşe rağmen, bankacılık sektöründeki diğer göstergelerde artışlar devam etti. Aynı hafta içerisinde:

  • Krediler, 20 trilyon 648 milyar TL'den 20 trilyon 788,3 milyar TL'ye yükseldi.

  • Toplam mevduatlar, 24 trilyon 21 milyar TL'den 24 trilyon 509,4 milyar TL'ye çıktı.

  • Tüketici kredileri, 2 trilyon 517 milyar TL'den 2 trilyon 548,3 milyar TL'ye yükseldi.

  • Bireysel kredi kartı bakiyeleri, 2 trilyon 457 milyar TL'den 2 trilyon 506,8 milyar TL'ye çıktı.

  • Takipteki alacaklar ise 476,6 milyar TL'den 481 milyar TL'ye yükseldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN