KKM büyüklüğü 125 milyar doları aştı

KKM büyüklüğü 125 milyar doları aştı

Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kaybı seçim sonrasında da sert bir şekilde sürüyor. TL'nin değer kaybına karşılık önlem olarak kullanılan kur korumalı mevduatın büyüklüğü de her geçen gün artıyor. Mevduat hesaplarındaki miktar 2 trilyon 498 milyar 727 milyon liraya ulaştı.

Ekonomik krizin önemli göstergelerinden biri olan döviz kuru her geçen gün yükselmeye devam ediyor. TL'nin dolar karşısındaki erimesi de durdurulamıyor. TL'nin değer kaybına karşılık başvurulan Kur korumalı mevduat (KKM) büyüklüğü 26 Mayıs haftasında 100,6 milyar lira artarak 2 trilyon 498 milyar 727 milyon liraya ulaştı. Böylece KKM büyüklüğü geçen hafta 125 milyar doları geçti.

PAYI YÜZDE 24'E ÇIKTI

KKM'nin bankacılık sistemindeki mevduatlar arasındaki payı ise yüzde 24'e çıktı.

BDDK, "Haftalık Bankacılık Sektörü" verilerini yayımladı. Verilere göre bankacılık sektörünün mevduatı 10 trilyon 299 milyar 68 milyon liraya geriledi. Böylece bankacılık sektörünün üst üste üçüncü hafta da mevduatı azaldı.

TAKİPTEKİ ALACAKLAR 168 MİLYARA GERİLEDİ

Geçen hafta toplam krediler ise 9 trilyon 128 milyar 881 milyon liraya çıktı. Bankacılık sektörünün takipteki alacakları 26 Mayıs haftasında 168 milyar 277 milyon liraya geriledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN