KKM’deki düşüş hız kesiyor: Uzmanlar Merkez'in kararına dikkat çekti

KKM’deki düşüş hız kesiyor: Uzmanlar Merkez'in kararına dikkat çekti

Ekonomi yönetiminin değişmesinin ardından 'aşamalı' çıkış kararının alındığı KKM hesaplarında düşüş hız kesiyor. KKM'de 17-24 Kasım haftasındaki azalma 29 milyar iken, geçen haftaki azalma 25 milyar oldu. Ekonomist Alaattin Aktaş, ''DDKKM'deki asgari faiz koşulu da işte azalmanın devam etmesini sağlamak için esnetildi'' dedi.

Kur korumalı mevduat, doğrudan Türk Lirası (TL) cinsi açılan hesaplarda asgari faiz koşulunun eylül sonunda kaldırılmasıyla birlikte gerilemeye başlamıştı. KKM, 29 Eylül’den 17 Kasım’a kadar geçen bir buçuk ayda toplam 535 milyar lira azaldı. Haftalık ortalama azalma 76 milyar lira oldu.

Ancak 17-24 Kasım haftasına ilişkin son veriler KKM’deki azalmanın hız kesmekte olduğunu gösterdi.

17-24 Kasım haftasındaki azalmanın 29 milyar, geçen haftaki azalmanın ise 25 milyar olduğuna dikkat çeken ekonomist Alaattin Aktaş, düşüşün hız kesmesinde Merkez Bankası'nın Türk Lirası (TL) dönüşümlü kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırmasının etkili olduğuna dikkat çekti.

'AZALMANIN DEVAM ETMESİNİ SAĞLAMAK İÇİN ESNETİLDİ'

Aktaş ''DDKKM'deki asgari faiz koşulu da işte azalmanın devam etmesini sağlamak için esnetildi.'' ifadelerini kullandı. Aktaş'ın paylaşımı şöyle:

''KKM'deki düşüş hız kesiyor.
KKM, 29 Eylül-17 Kasım arasında haftada ortalama 75 milyar TL azalmıştı.
17-24 Kasım haftasındaki azalma 29 milyar, geçen haftaki azalma ise 25 milyar oldu.

DDKKM'deki asgari faiz koşulu da işte azalmanın devam etmesini sağlamak için esnetildi.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN