Konut fiyatları kasımda önceki yıla göre yüzde 50,5 arttı

Konut fiyatları kasımda  önceki yıla göre yüzde 50,5 arttı

Konut fiyatları, kasımda bir önceki aya göre yüzde 9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise nominal olarak yüzde 50,5 oranında arttı. Konut fiyatlarındaki artış, İstanbul'da yüzde 50,9'a çıkarak ili fiyat artışında ilk sıraya çıkardı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kasım ayı Konut Fiyat Endeksi'ni açıkladı. Buna göre, konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi, 2021 yılı kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 9,0 oranında artarak 229,1 seviyesinde gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre ise endeks nominal olarak yüzde 50,5 oranında arttı. Aynı dönemdeki artış reel olarak ise yüzde 19,7 oldu.

FİYAT ARTIŞINDA İLK SIRADA İSTANBUL VAR

TCMB verilerine göre, fiyat artışında İstanbul başı çekti. İstanbul'da kasım ayında bir önceki aya göre konut fiyatı artışı yüzde 10,4, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 50,9 oldu. Ankara'daki konut fiyatları ise kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 9,1, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 46 arttı. İzmir'de de konut fiyatı artışı, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 8,3, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 49,5 oldu.

Kasım ayında yeni konutlar fiyat endeksi yüzde 58,9 artışla 229,1'den 250,4'e yükselirken, yeni olmayan konutlar fiyat endeksi yüzde 48,7 artarak 206,0'dan 224,3'e geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN