Kötü haber tez geldi! Dolar/gram altında beklenmedik haber, satışlar patlayacak

Kötü haber tez geldi! Dolar/gram altında beklenmedik haber, satışlar patlayacak

Yatırımcıların gündeminde yer alan dolar ve gram altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Yaşanan dalgalanmaya dair uzman isimlerden gelen açıklamalar dikkat çekiyor. Merkez Bankası kararı sonrasında beklenen yükselişin altında kalan dolar ve gram altın yatırımcıların endişesini kabartıyor. Kapalıçarşı piyasasında yer alan makas aralığının ise yeniden açılması dikkat çekti. İşte tüm detaylar...

2023 yılının ikinci yarısında hızlı başlaması beklenen dolar ve gram altın fiyatları beklenilenin altında kaldı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından duyurulan faiz kararı ile beklenen sonuçlar gelmedi.

DOLARDA MAKAS ARALIĞI AÇILIYOR

Alınan faiz kararında, faizin yüzde 15 seviyelerinden yüzde 17,5 seviyelerine yükselmesi dikkatleri çekti. Beklentiyi karşılamayan faiz kararı sonrasında döviz ve emtia piyasasında beklenen yükselişler yaşanmadı.

Dolar kuru faiz kararı öncesinde 27 TL'ye kadar ulaşırken, kararın ardından düşüşe geçti. Son günlerin en düşük seviyelerinde yer alan dolar 26,73 seviyelerinde seyrediyor. Son yılların gündeminde yer alan makas aralığı ise son kararın ardından yeniden açılıyor. Kapalıçarşı'da dolar kuru 27,32 seviyelerine kadar ulaştı.

my6x6vduckmezacna3exsg.webp

EURO SABİTLENDİ

Dolar kurunda yaşanan makas aralığı euro kurunda da görülüyor. Tarihi bir rekor ile 30 TL'yi aşan euro kuru, faiz kararı sonrasında 29 TL seviyelerine çakıldı. 29,9840 seviyelerinden günü selamlayan euro kuru, ilerleyen saatlerde 30,01 seviyelerine ulaştı. Kapalıçarşı'da dolar kuru 30,44 seviyelerinden işlem görüyor.

altin3-jrav.webp

ALTINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Uzman isimlerin ve yatırımcıların merakla beklediği faiz kararı öncesinde ons altın ve dolar kurundan etkilenen gram altın yükselişe devam ediyor. Gram altın 1734 TL'ye kadar yükselirken FED faiz kararı ile 1.700 seviyelerine kadar geriledi.

Piyasadaki dengesizlik yatırımcıların dikkatini çekerken gram altın son günlerde 1688 TL'ye kadar gerileyerek son günlerin en düşük seviyesini gösterdi. Piyasadaki makas aralığının yeniden açıklamasıyla birlikte ekranlar ile Kapalıçarşı arasındaki fark 40 TL'ye yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN