Kredi çekmek isteyenler acele edin! Yeni faizlerden sonra bankayı gören adeta köşe bucak kaçacak

Kredi çekmek isteyenler acele edin! Yeni faizlerden sonra bankayı gören adeta köşe bucak kaçacak

Banka kredisi kullanmayı düşünenlere kötü haber geldi! Her geçen gün artan kredi faizleri o tarihten sonra resmen şahlanacak. İşte, bankaların kredi faizleriyle ilgili aldığı yeni kararın detayları...

geçen gün artmaya devam ederken, yeni tarih de verildi. Edinilen bilgilere göre o tarihten sonra banka kredi faizleri resmen fırlayacak...

FAİZ ORANLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde politika faiz kararını açıklamış ve yüzde 25 seviyesinde olan faiz 500 puan artırılarak yüzde 30 seviyesine çıkmıştı. Piyasanın beklentisi olan yükseliş kararının ardından döviz kuru ile altın fiyatlarında ise ciddi bir değişiklik olmamıştı.

Dolar kurunda 8 kuruşluk artış yaşanırken, gram altın ise 1.673 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Ancak, Merkez Bankası'nın faiz kararını artırmasının bankaların kredi faizlerine ciddi oranda etki etmesi bekleniyor. Öyle ki yüzde 25 oranında Merkez Bankası'na borçlanan bankalar artık yüzde 30 seviyesinden borçlanacak. Bu da bankaların ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranlarına artış olarak yansıyacak.

h-3-ic.jpg

Bu gelişmeyle birlikte yüzde 2'nin üzerinde olan konut kredisi faizleri yüzde 2.5, ihtiyaç kredisi yüzde 2.5, taşıt kredisi yüzde 3 seviyesinin üzerine çıkacak. Kredi kartları da faiz oranlarından payını alacak. 1 Ekim tarihi itibari ile kredi kartlarının alışveriş faizi yüzde 65 seviyelerine kadar çıkacak. Ekim ayı itibari ile kredi kartı akdi faiz oranı yüzde 2.81 yerine yüzde 3.26 olarak uygulanmaya başlayacak. Ayrıca, kredili mevduat hesabı faizlerinin de aylık yüzde 3.56'dan 4.08'e çıkması bekleniyor.

Mevduat hesabı faiz oranlarının da yüzde 45 oranını aşarak yüzde 50 seviyelerine ulaşması öngörülüyor. Böylece yüzde 50 faiz ile bankaya 500.000 TL yatıran bir kişi 32 günlük mevduat hesabı ile 20.800 TL kazanç sağlayacak. 1 milyon TL'nin aylık getirisi ise 41.000 TL'yi aşacak. Yeni faiz kararlarının 1 Ekim itibari ile banka faizlerini etkilemesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN