Kredi kartı kullananlar yandı! Taksitle ödeme dönemi sona erdi! O işlemlerde nakdi olmayan hiçbir şey alamayacak

Kredi kartı kullananlar yandı! Taksitle ödeme dönemi sona erdi! O işlemlerde nakdi olmayan hiçbir şey alamayacak

Kredi kartı kullananlara kahreden açıklama geldi. Enflasyon artış gösterirken bankalar tarafından alınan kararlar da müşterileri yakından ilgilendiriyor. Sıkılaştırma politikası kapsamında kredi kartı kullananlar bu kısıtlamalara uyacak. İşte bankalar tarafından getirilen yeni uygulamalar…

BDDK tarafının alınan son kararlar doğrultusunda kredi kartı kullanımlarında harcama kısıtlaması getirildi. Yapılan kısıtlamaların kredi kartı taksitlerinde geçerli olduğu belirtilirken ekonomik politikasında sıkılaştırma adımları vatandaşın da canını sıkıyor. Faiz oranlarının artması ve vade oranlarının düşürülmesi ile birlikte kredi kartı kullanımlarında bazı harcamalardaki taksitlerin de sonlandırılmasına karar verildi. İşte bankalar tarafından getirilen yeni uygulamalar…

BDDK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Seçim sürecinin ardından bakanlıklarda değişiklik yapılırken yeni politikalarda hayatımızın içerisinde dahil olmaya devam ediyor. Enflasyonu bastırmaya çalışan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yeni politikaları yakından takip ediliyor. Sıkılaştırma adımlarının ardından faiz oranları yükselirken vade oranları da geriye çekildi.

kredi-karti-slip.jpg


Alınan kararlar ile birlikte BDDK’dan da yeni bir karar geldi. Alınan karar doğrultusunda kredi kartı kullanımlarında bazı harcamaların kısıtlandığı bildirildi. BDDK kredi kartı harcamaları ile ilgili açıklamaları ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. Kredi kartı taksitlerinde sınırlandırmaya giden BDDK, hava yolu, seyahat, konaklama gibi yurt dışı harcamalarında taksit işlemlerini ortadan kaldırdı.

KOORDİNELİ ADIMLAR ATILACAK

Resmi internet sitesi üzerinden açıklamalarda bulunan BDDK finansal istikrarın güçlendirilmesi yönünde koordineli adımlar atılacağını bildirdi. 31 Temmuz 2023 tarihinde kurumun internet sitesi üzerinden duyurulan kararlar doğrultusunda sermaye yeterliliği standart olanların hesaplamasında risk ağırlıklarının ihtiyaç kredileri Birgül bireysel kredi kartları, tüketicilerin kullandığı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve tüketiciler için yapılacak finansal kiralama işlemlerinin arttırılmasına karar verildi. BDDK tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

kredi-karti-limiti-belirleme.jpg
“Finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik atılacak koordineli adımlar kapsamında 31 Temmuz 2023 tarihinde Kurumumuz internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulduğu üzere, sermaye yeterliliği standart oranları hesaplamasında dikkate alınan risk ağırlıklarının ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, tüketicilere kullandırılacak binek araç edinimi amaçlı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve tüketiciler ile yapılacak finansal kiralama işlemleri açısından artırılmasına karar verilmiştir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN