Kredi kartı sahiplerine kötü haber! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Kredi kartı sahiplerine kötü haber! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Kredi kartı kullananlar için olumsuz bir gelişme yaşandı. Son haberlere göre, Merkez Bankası'nın yeni kararıyla kredi kartı kullanıcıları resmen zor durumda kaldı! Söz konusu karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Merkez Bankası, kredilere yönelik sadeleşme süreci kapsamında yeni kararlar aldı. Bu kararlar, milyonlarca kredi kartı kullanıcısını olumsuz etkileyecek.

KREDİ KARTI AYLIK FAİZ ORANLARI ARTTI

asdf.jpg

Yapılan açıklamaya göre, kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık faiz oranı %2,89'a çıkarıldı ve gecikme faizi %2,13'e yükseltildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları alındığı belirtildi. Bu çerçevede, kredi büyümesine göre TL ticari krediler için aylık büyüme sınırı %2,5 olarak belirlendi ve ihracat, yatırım, tarım ve esnaf kredileri bu sınırlandırmadan muaf tutuldu.

Ayrıca, finansal kaynakların verimli kullanımını desteklemek amacıyla taşıt kredilerinde büyüme sınırı %2'ye düşürüldü, ihtiyaç kredileri için ise %3 sınırı korundu. Enflasyonun kontrolü ve iç talebin dengelenmesi amacıyla ise kredi kartı nakit kullanımlarına ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık azami faiz oranı %2,89'a yükseltildi.

Bu önlemlerle ihracatçıların finansmana erişimi desteklenmek istenirken, reeskont kredilerinin günlük limiti 1,5 milyar TL'ye yükseltildi ve KOBİ payı artırılarak ihracat performansı dikkate alınmaya başlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN