Kripto paralara vergi geliyor! Çalışmalar için hazırlıklar başladı: Sınırı geçen kazançlardan vergi kesilecek

Kripto paralara vergi geliyor! Çalışmalar için hazırlıklar başladı: Sınırı geçen kazançlardan vergi kesilecek

Kripto paralara da vergi geliyor! Çalışmalar için hazırlıklar yapılıyor! Artık kripto paralarda o sınır geçildiğinde kazançlardan vergi kesilecek...

Yeni yılda Meclis'e sunulması planlanan yasal düzenleme ile kripto paraların vergilendirilmesine yönelik bir adım atılıyor. Yapılacak düzenleme ile kripto varlıkların net bir şekilde tanımlanması ve belirli bir sınırı geçen kazançlardan işlem vergisinin alınması hedefleniyor.

KRİPTO PARALARDAN VERGİ ALINACAK

kripto-para-2.webp

Düzenleme, kripto varlıkların tanımını ve değerlendirilme kapsamını netleştirerek, alım satım işlemlerinden elde edilen kazançların nasıl vergilendirileceğine dair bir çerçeve oluşturacak. Planlanan çerçeve, belirli bir sınırı aşan kazançlardan vergi alınmasını içerecek.

KARA PARA AKLAMANIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR

kripto-para-vergi-1.webp

Sabah gazetesinin haberine göre, bu düzenleme ile ayrıca kripto paralar üzerinden kara para aklanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, kripto para borsalarına sermaye şartı getirilmesi ve kuruluş sürecinde teminat gösterilmesi gibi koruyucu önlemler alınması planlanıyor.

Yeni düzenleme, kripto para sektöründeki şirketlere de çeşitli sorumluluklar yükleyecek. Sektörde faaliyet gösteren şirketler, vergilendirme ve diğer düzenlemelere uymak zorunda kalacak. Bu ayrıntılar arasında kripto para ihracı, alım satım kuralları ve varlık saklama hizmeti gibi konular bulunuyor.

FARKLI ÜLKELERDE KRİPTO PARA VERGİLENDİRİLMESİ UYGULANIYOR

kripto-para-vergi-2.webp​​​​​​​

Dünya genelinde kripto paralara yönelik vergilendirme uygulamaları artarken, ABD ve Avrupa Birliği gibi büyük ekonomiler de kripto para kazançlarına vergi uygulama kararı almış durumda. Örneğin, İsveç yüzde 30'a kadar kesinti yaparken, Almanya 600 euro üzerindeki değerlere kazanç vergisi uyguluyor. Rusya'da ise 5 milyon rublelik kazanca yüzde 13 oranında vergi alınıyor. Benzer şekilde Singapur, Brezilya, Finlandiya, Danimarka ve Bulgaristan gibi ülkelerde de kripto paralara yönelik vergilendirme uygulamaları mevcut bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN