Kripto paraya sıkı denetim yolda: Kazançlardan işlem vergisi alınabilir

Kripto paraya sıkı denetim yolda: Kazançlardan işlem vergisi alınabilir

Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için yapılan çalışmalar devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerden sonra Meclis'e gelmesi öngörülen düzenlemelerde belli sınırı geçen kazançlardan işlem vergisi alınması planlanıyor. Böylelikle dijital para ile kara para aklanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kripto para yatırımcılığı furyası popülerliğini korurken, kripto para piyasasının yasal düzenlemelerle güvence altına alınması konusundaki çalışmalarda sona gelindi.

KRİPTODA İŞLEM VERGİSİ YOLDA

TRT Haber'de yer alan habere göre; 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra Meclis gündemine gelmesi öngörülen düzenlemeler için hazırlanan taslakta işlem vergisi alınması planlanıyor.

Düzenleme ile kripto varlıkların belli bir sınırı geçen kazançlarından alınması planlanan işlem vergisi ise kripto para ile kara para aklanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

BORSALARA SERMAYE ŞARTI

Kripto sektörüne ilişkin çalışma Ekonomi Koordinasyon Kurulu sonrasında yapılan toplantılarda da gündeme geldi.

Düzenleme ile kripto para işlemi yürüten borsaların denetlenebilir ve şeffaf hale getirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda borsalara sermaye şartı getirilirken kuruluş sürecinde teminat istenecek.

ŞİFRELEME GELİYOR

Kripto varlıkların ihraç ve dağıtımı, alım satım yapanların uyacakları ilkeler belirlenecek. Sektördeki şirketlere alt yapı çalışmaları için de belirli bir süre verilecek.

Çalışmada kripto varlıklara hangi şartlarda hukuki nitelik kazandırılacağı belirlendi. Kripto varlıkların belirli bir şifreleme ve algoritma üzerinden tanımlanması yasa teklifinde yer alacak.

Ayrıca kripto varlıkların şifrelerinin kime ait olduğu net ifadelerle yasaya eklenecek.

DÜNYADA SON DURUM

Avrupa Parlamentosu önceki yıl vergi alınmasına yönelik kararı onaylamıştı.

Almanya'da 600 euro üzerinde değerler için kazanç vergisi uygulanıyor.

İsveç, kripto vergisi kapsamında yüzde 30'a varan oranda kesinti yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN