Kuyumcular ve altını olanlara kötü haber! Korkulan oldu, Maliye o uygulamayı iptal etti

Kuyumcular ve altını olanlara kötü haber! Korkulan oldu, Maliye o uygulamayı iptal etti

Elinde altını olanlar dikkat! Yurt dışından Türkiye'ye büyük oranda işlenmiş altını girişleri devam ediyor. Ağustos ayı itibariyle Türkiye 22 milyar 776 milyon dolar değerinde işlenmemiş altın ithalatı yapmış durumda. Bu rakamlar sonrasız Hazine ve Maliye Bakanlığını harekete geçti. Korkulan oldu, Maliye o uygulamayı iptal etti. Kuyumcular ve altını olanlara kötü haber!

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Ekim ayı ile birlikte gram ve çeyrek altın fiyatları hızla düşmeye başladı. Yatırımcılar altında yaşanan kayıplarla tedirgin olurken Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan flaş duyuru geldi. Kuyumcular ve altını olanlara kötü haber! Korkulan oldu, Maliye o uygulamayı iptal etti. Artık o uygulama kullanılmayacak.

ALTIN FİYATLARINA BÜYÜK DARBE

Dünya genelinde yaşanan altın fiyatlarındaki düşüş yatırımcılar tedirgin etmiş durumda. Düşüşler ile birlikte Merkez Bankaları altın stoklarını artırmaya başlarken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son yıllarda dünyanın en fazla altın ithal eden merkez bankası konumuna gelmişti.

hghgh-77.jpg

Yapılan yatırımlar ile birlikte TCMB, altın rezervlerini rekor seviyeye çıkarmış, ancak bu rezervlerin bir kısmını seçim öncesi piyasaları dengelemek için harcamıştı. Yeni ekonomi yönetimi, cari açığı kontrol altına almak için altın ithalatını kısıtlamak amacıyla çeşitli tedbirler almaya başladı.

BAKANLIK SON DAKİKA OLARAK DUYURDU: ALTINI OLANLARA KÖTÜ HABER!

İlk olarak 6 Şubat depremlerinin ardından yurt dışından yapılacak altın alımlarına yeni düzenlemeler getiren hükümet, 27 Eylül'de aldığı kararla kısıtlamaları genişletti ve altın ithalatında bildirim aranmama şartını kaldırdı. Kota uygulamasının altın fiyatlarında makas oluşturmasının ardından, Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığının ikinci bir karar alana kadar üye bazında altın ithalatına kota uygulanacağı belirtildi.

hghggh-2023-10-04t105408-501.jpg

Hazine ve Maliye Bakanlığı ayrıca gram altından düşük seviyedeki altın üretimlerini kaldırmış ve gram altın üretimine kota getirmişti. Bu uygulamalar, altın üretim maliyetlerinde artışa yol açmış ve piyasa fiyatları ile gösterge kur arasında önemli bir makas oluşmasına neden olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN