Liste kalem kalem değişiyor! Engelli maaşı, kıdem tazminatı, 65 yaş aylığı için hesaplandı: İşte beklenen zamlar

Liste kalem kalem değişiyor! Engelli maaşı, kıdem tazminatı, 65 yaş aylığı için hesaplandı: İşte beklenen zamlar

Liste kalem kalem hesaplandı! Bütün ödemeler değişecek! Engelli maaşı, kıdem tazminatı, 65 yaş aylığı için hesaplandı! Destek ödemeleri arttı mı? Destek ödemeleri ne kadar olacak? İşte beklenen zamlar...

Asgari ücret zammının ardından, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamlar merak konusu oldu. Bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları, 2024 yılı ilk yarısı için memur ve emeklilere yapılacak zam oranlarını belirleyecek.

destek-odemeleri-artti-mi-1.webp

Mynet’in haberine göre, 6 aylık memur maaş zammı oranlarının açıklanmasıyla birlikte, birçok kalemde ödemeler de değişecek. Bu kapsamda 2024 bedelli askerlik ücreti, 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve kıdem tazminatı gibi birçok kalemin zamları netleşecek.

KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2024 İÇİN BELLİ OLUYOR

Kıdem tazminatı tabanı, asgari ücret zammıyla birlikte belirlenmişti ve 2024 kıdem tazminatı tabanı şu anda 20,002 TL olarak hesaplanacak. Ancak kıdem tazminatı tavanı, memur zammı ile birlikte 2024 yılında 35.233 TL'ye kadar yükselmesi bekleniyor.

2024 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Geçmişte memur maaş katsayısındaki orana sabitlenen bedelli askerlik ücreti, memurlara yapılacak yüzde 50 zam sonrasında 183.526 TL olabilir.

65 YAŞ AYLIKLARI VE DİĞER ÖDEMELER ARTIYOR

65 yaş aylıkları, engelli aylıkları, evde bakım desteği, kronik hastalık yardımı gibi ödemeler, memur ve emekli zammına paralel olarak artacak. Örneğin, 2.348 lira olan 65 yaş aylığı yüzde 50'lik zam sonrasında 3.522 liraya çıkması bekleniyor.

SED ÖDEMELERİ VE DÜL-YETİM AYLIĞI DEĞİŞİYOR

Memur zammının ardından çocuk yardımı ödemeleri de değişecek. Bu kapsamda okul öncesi 3.629 TL’ye, ilköğretim 5.442 TL’ye, ortaöğretim 5.804 TL’ye ve yüksek öğretim için ödenen rakam ise 6.530 TL’ye yükselerek ailelere daha fazla destek sağlayacak.

EVDE BAKIM DESTEĞİ VE KRONİK HASTALIK YARDIMI

Temmuz ayında 5098 lira olan evde bakım desteği ve kronik hasta yardımının ocak ayı ile birlikte 7638 TL’ye yükselmesi bekleniyor.

ENGELLİ AYLIKLARI

Engel oranına göre değişen yardım miktarları, yüzde 40-69 arasında engelli bireylere 1875 olan ödemelerin 2810 TL’ye, yüzde 70 ve üstünde olanların ise 2.812 TL’den 4.078 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

DUL VE YETİM AYLIĞI

Vefat eden sigortalılara ödenen dul ve yetim aylıkları da emekli maaşı zammıyla birlikte artacak. Dul ve yetim aylığında da yüzde 50 oranında artış bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN