Maliye Bakanlığı e-Bordro sorgulama | E-Bordro sorgulama işleminin detayları

Maliye Bakanlığı e-Bordro sorgulama | E-Bordro sorgulama işleminin detayları

İnternetten Maaş bordrosu çıktısı nasıl alınır? E-Bordro sorgulama işlemi hakkındaki detaylar haberimizde. Maliye Bakanlığı e-bordro hizmeti uyglaması ie pek çok çalışanı rahatlattı. Artık maaş bordrosu internetten sorgulanabilmekte. Memurlar maaşlarındaki ek ödemeleri ve kesintileri e-bordro üzerinden inceliyor. Ocak ayı maaşlarının e-bordro bilgileri sisteme eklendi. E-Bordro sorgulama işleminden sadece devlet memurları yararlanabilmekte. Özel sektörde çalışanlar ve 4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar bu sistemden yararlanamaz. İşte Maliye Bakanlığı 201 e-Bordro sorgulama işleminin detayları ve son dakika haberleri...

E-Bordro sorgulama işlemi internetten yapılabilmekte. Hatta Bordro ıktısı dahi alınabilmektedir. Peki İnternetten Maaş bordrosu çıktısı nasıl alınır? Maaş bordrosunda hangi bilgiler var? Maliye Bakanlığı e-Bordro sorgulama ileminin detayları haberimizde. Maaş bordrosu çalışan insanların aylık maaşının resmi belgesidir. Maaş bordronuzda T.C. kimlik numaranız, adınız, soyadınız, SGK sicil numaranız, vergi numaranız ve imzanız bulunmaktadır. Aldığınız net ve brüt maaş, sigorta prim ödemeniz, maaşınızdaki kesintiler gibi bilgiler yazar. E ordro sistemiden özel sektörde çalışanlar yararlanamaz. Ancak Memurlar maaşlarındaki ek ödemeleri ve kesintileri e-bordro üzerinden inceleyebiliyor. İşte "İnternetten Maaş bordrosu çıktısı nasıl alınır?",  "E-Bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır?" sorularının ayrıntılı yanıtı... 

E-BORDRO SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN 

ÖZEL SEKTÖRDE MAAŞ BORDROSU ÇIKARMA İŞLEMİ

Özel sektörde çalışanlar maaş bordrosu alabilmek için çalıştıkları kurumun İnsan Kaynakları departmanına başvurarak maaş bordrolarını elde edebilir. Memurlar bordro sorgulamalarını E devlet üzerinden yapabilir. Sistem üzerinden geçmişe yönelik maaş bilgisi de görüntülenebilir.

19-02/15/maas-bordrosu.jpg

E BORDRO SORGULAMA İŞLEMİ

E Devlet Kapısı üzerinden bordro sorgulaması yapılabilir. Ancak bu sorgulama devlet memurları için geçerlidir. Yani 657 sayılı kanuna tabi memurlar ile kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalışan personel E Devlet üzerinde hem bordro sorgulama hem de bordro doğrulama işleminden faydalanabilir. E Devlet'e giriş yaptıktan sonra e hizmetler kısmından Maliye Bakanlığı başlığı altında e- Bordro hizmetini görüntüleyebilir, yıl ve ay seçimi yaparak sorgulama yapılabilirsiniz. (https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama) İsterseniz maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan “Yazdır” butonu yardımıyla yazdırabilirsiniz.

MALİYE BAKANLIĞI e-BORDRO AÇIKLAMASI YAPTI

Maliye Bakanlığının 02.07.2015 tarihli Genelgesi uyarınca Maaş Bordroları 01 Eylül 2015 tarihinden itibaren yalnızca e-devlet kapısından alınabilmektedir. (https://www.turkiye.gov.tr/) Söz konusu Genelge nedeniyle bu tarihten itibaren Mutemetliklerden maaş bordrosu verilememektedir.

Not: İş Bankasında interaktif hesabı bulunanlar e-devlet şifreleri olmadan da interaktif hesaplarına giriş yaptıktan sonra e-devlet linkine tıklayarak e-devlet kapısına geçiş yapabilirler.

19-02/15/e-bordro-ciktisi.jpg

MAAŞ BORDROSUNDA HANGİ BİLGİLER YAZAR?


– Kişisel bilgiler( Ad,soyad, TC kimlik numarası, sicil numarası)

– İşe giriş ve çıkış tarihi

– Brüt ücret

– Çalışan gün sayısı

– Aylık kazanç

– Diğer gelirler

– Toplam kazanç

– Prime esas kazanç

– SGK primi

– İşsizlik sigortası primi

– Gelir vergisi matrahından düşülecek tutarlar

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN