Mayıs ayında şans annelerden yana! Başvuru yapana 3.700 TL ödeme! Detaylar belli oldu

Mayıs ayında şans annelerden yana! Başvuru yapana 3.700 TL ödeme! Detaylar belli oldu

Çalışmayan annelerin yüzü gülüyor. Başvuru yapana 3.700 TL ödeme yapılacağı belirtildi. Peki, Ev hanımları destek ödemesi başvuru şartları nelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemelerine bir yenisi ekleniyor. Çalışmayan kadınlara yönelik yapılan yardımlar önem kazanırken 3700 TL ödeme yapılacağı belirtildi. Destek ödemesinden yararlanmak isteyen kişilerin başvuru şartlarını sağlaması gerekiyor. Peki, Ev hanımları destek ödemesi başvuru şartları nelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

ÇALIŞMAYAN KADINLARA 3.700 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen destek ödemeleri birçok ailenin yüzünü güldürüyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan ödemeler kapsamında yeni ödemelerinin detayları belli oldu. Kadınların daha rahat bir yaşam sürdürebilmesi adına yapılan ödemeler dikkat çekerken farklı kalemlerde de birçok ödeme yapılmaktadır.

ev-hanimi-1.jpg

Eşini kaybeden ve çalışmayan annelere sosyal yardım ve destek sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödeme sağlanıyor. Çalışmayan annelerin başvuru yapmaları durumunda bakanlık eliyle ödeme yapılacağı belirtildi. Başvuruda bulunan annelerin başvuru şartlarını sağlaması durumunda her ay 2.059 TL ile 3.708 TL arasında ödeme alacağı belirtildi.

paralar-1.jpg

DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İhtiyaç sahibi annelere 2.059 TL ile 3.708 TL arasında ödeme yapılacağı belirtildi. Yapılan açıklama ile birlikte çalışmayan ve ihtiyaç sahibi kadınların başvuru şartlarının sağlaması gerektiğinin altı çizildi. Destek ödemelerinden yararlanmak isteyen kişilerden hangi şartların istendiği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bakanlık tarafından istenen başvuru şartları şu şekildedir:

para-verilmesi.jpg​​​​​​​

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Mavi kart sahibi olmaması,
  • 18 yaşını tamamlamış olması,
  • Türkiye'de ikamet ediyor olması,
  • Kira ödeyen, muhtaç durumda olan, evde okuyan çocuğu bulunan, kronik rahatsızlığı bulunan bir gün hane içerisinde engelli ya da yaşlı kişi bulunan kişiler destek ödemelerinden yararlanabilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN