Memur ve Emekliye müjde geldi! En düşük emekli maaşı o rakama yükseldi, işte yeni zam oranı

Memur ve Emekliye müjde geldi! En düşük emekli maaşı o rakama yükseldi, işte yeni zam oranı

Son dakika memur maaşları haberleri... Milyonlarca kişinin beklediği Aralık ayı enflasyon rakamları netleşti. Rakamların belli olması ile birlikte memur ve emekli için beklenen müjde geldi. En düşük emekli maaşları yükseldi. Emekliler bu haberle bayram edecek. Peki 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Memur maaşlarına ne kadar zam geldi? İşte yeni zam oranları ve güncel maaş listesi...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde son dakika gelişmeleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Yaş sınırının ortadan kaldırılmasıyla gözler Aralık ayı enflasyon oranlarına çevrilmişti. Beklenen rakamlar dün açıklandı. 2023 yılı asgari ücretinin aralık ayında belli olmasının ardından gözler memur ve memur emeklileri (4C/Emekli Sandığı) ile SSK (4A) ve Bağ-Kur (4B) emeklilerinin alacağı zamma dönmüştü. Zamda belirleyici olan rakamlar, bugün ortaya çıktı. En düşük emekli maaşları o rakama kadar yükseldi. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam geldi? Memur maaşları ne kadar oldu? İşte 2023 güncel emekli ve memur maaşları...

EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI BELLİ OLDU

Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği enflasyon rakamları dün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Açıklanan rakam ile birlikte memur ve memur emeklilerin maaşlarına olacak zamma dair düğümler çözülmüş oldu. Aralık ayı enflasyonu ile birlikte memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin en düşük maaşı da ortaya çıktı.

EMEKLİLER BU HABERLE BAYRAM EDECEK

TÜİK tarafından dün yapılan açıklamada Aralık ayı enflasyon rakamı yüzde 1,18 olarak kaydedildi. Bu rakamlar birlikte 2022 yılının ikinci yarısında enflasyon yüzde 16'ya ulaştı. Bu da emeklilerin şimdiki maaşlarına yüzde 16 zam demek oluyor. Bu doğrultuda en düşük emekli maaşları ortaya çıktı.

gfbgf-1.jpg

2000 öncesi en düşük SSK emekli maaşı 4 bin 197 TL iken; bu oran yüzde 16 zamla birlikte 4 bin 868 TL’ye ulaştı. En düşük emekli maaşını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) belirleyecekken; kulis bilgilere göre en düşük emekli maaşının 5 bin TL civarına çekilmesi bekleniyor. Emekli maaşının en düşük emekli maaşından düşük olması halinde ise, aradaki oran tamamlanarak, emekliler ödemesini alıyor.

MEMUR MAAŞLARINA YÜZDE 24 ZAM

Memur maaşlarına gelecek olan zam miktarı da belli oldu. Yüzde 8’lik toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 16 memur zammı alacak olan memurların da durumu da bugün sata 10.00 itibariyle netleşti. Şimdiye dek en düşük emekli memur 6 bin 077 TL maaş alırken; en düşük memur maaşı 9 bin 109 TL’ydi. Gelen enflasyon rakamları sonrası bu tutarlar değişti.

fgbgfb-8.jpg

Ek bir refah payı verilmemesi halinde gelen yüzde 24’lük zamla birlikte en düşük emekli maaşı 7 bin 355 TL’ye çıkarken; en düşük çalışan memur maaşı ise 11 bin 295 TL’ye yükselecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN