Memurlara, emeklilere, Bağ-Kurlulara 2023 yılında sevindiren haber: 2023 zammı belli oldu

Memurlara, emeklilere, Bağ-Kurlulara 2023 yılında sevindiren haber: 2023 zammı belli oldu

Türkiye'de artan enflasyon ve alım gücünün düşmesiyle birlikte milyonlarca çalışan, memur ve emekliler Ocak ayında yapılacak olan zamma odaklandı. Hükümet tarafından yapılan son açıklamalar yapılacak zam oranlarını netleştirdi. 2023 zammı belli oldu! Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte son dakika haberinin detayları...

Milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretli çalışan Ocak ayında yapılacak zam oranlarını sorgulamaya başladı. Türkiye'de artan enflasyonla birlikte herkes gözünü gelecek olan zam oranlarına dikti. Beklenen açıklama hükümet tarafından geldi. 2023 zammı belli oldu. Oranlar tek tek netleşti. Peki 2023 asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte detaylar...

Yeni yıla sayılı günler kala hükümet kanadından gelecek olan Ocak ayı zam oranlarını sorgulanmaya başladı. Milyonlarca kişi emekli ve memurlara gelecek zammı sorgulamaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son yaptığı açıklamalarda asgari ücret ve EYT konusuna dair açıklamalarda bulunmuştu. İşte en yeni gelişmeler.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?

Ocak ayına doğru asgari ücret rakamları ile ilgili tahminler peş peşe gelmeye başladı. Yapılan genel tahminlere göre beklentiler asgari ücretin en az 7 bin TL seviyelerinde olması bekleniyor. Temmuz'da yapılan ara zam sonrası maaş 5 bin 500 TL olurken altı aylık enflasyon oranları dahilinde rakamların 7 bin 500 TL'nin üstünde olması konuşuluyor.

SON DAKİKA: 2023 ZAMMI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı çalışmalar sonrası emekli, memur ve işçiyi enflasyona ezdirmemek için yoğun mesai başladı. Ankara kulislerinde birçok görüş ortaya çıkarken yapılacak zam oranları da belli oldu.

kmfdfdfd-60.jpg

Memur ve memur emeklisi için yüzde 16,99 zam oranı kesinleşirken 5 puanlık refah payı ile birlikte bu yüzdelik 21,99'a ve 10 puanlık refah payında ise oran yüzde 26,99'a çıkacak. Türkiye'de bu yıl için beklenen en yüksek enflasyon yüzde 73 olarak belirtildi. Bu oranın gerçekleşmesi durumunda ise SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak ayında yüzde 21,61 oranında zam alacak. Refah payının da bu orana eklenmesi ile birlikte en yüksek yüzde 31,61 en düşük ise 26,61 zam gelmesi bekleniyor.

ERDOĞAN AÇIKLADI REFAH PAYI GELİYOR

Yeni yıla 2 aydan az bir süre kalırken bu süreçte memuru, emeklisi zam hesaplamaları yapmaya başladı. Memur ve emekli maaşlarına refah payı geliyor. Ocak ayı zammının en az yüzde 15,9 ila yüzde 22,75 arasında olması beklenirken refah payı için de en az yüzde 10'luk bir zam gelmesi bekleniyor.

2022 yılında en düşük enflasyon beklentisi yüzde 65 olarak açıklanırken bunun gerçekleşmesi durumunda ise SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 15.91 olacak. 5 puanlık refah payı ile yüzde 20.91'e, 10 puanlık refah payında ise bu oran yüzde 25.91'e çıkacak.

kmgfgfgf-22.jpg

Türkiye'de bu yıl için beklenen en yüksek enflasyon yüzde 73 olarak belirtildi. Bu oranın gerçekleşmesi durumunda ise SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak ayında yüzde 21,61 oranında zam alacak. Refah payının da bu orana eklenmesi ile birlikte en yüksek yüzde 31,61 en düşük ise 26,61 zam gelmesi bekleniyor.

Öte yandan 10'luk refah payının yanı sıra bu oranın yüzde 15'e de çıkabileceği konuşuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN