Merkez Bankası faiz kararına geri sayım! Ekonomistlerden faiz tahminleri geldi, piyasa resmen çalkalanacak

Merkez Bankası faiz kararına geri sayım! Ekonomistlerden faiz tahminleri geldi, piyasa resmen çalkalanacak

Son dakika haberi... Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Eylül ayı faiz oranlarını belirlemek için Hafize Gaye Erkan başkanlığında bugün bir araya gelecek. Bugün saat 14.00'te açıklanması beklenen faiz kararı öncesi vatandaşlar 'Merkez Bankası faiz artırımına devam edecek mi? Politika faizi ne kadar olacak?' sorularını araştırmaya başladı. Ekonomistlerden faiz tahminleri geldi, piyasa resmen çalkalanacak!

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını bugün açıklayacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Eylül ayı faiz oranlarını belirlemek için Hafize Gaye Erkan başkanlığında bugün bir araya gelecek. Saat 14.00'te açıklanacak olan faiz kararı öncesi yatırımcılar 'Merkez Bankası faiz kararını açıkladı mı? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Merkez Bankası faiz artırmaya devam edecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Ekonomistlerden faiz tahminleri geldi, piyasa resmen çalkalanacak. İşte detaylar haberimizde...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında bugün toplanacak. Saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini 750 baz puanlık artışla yüzde 25 düzeyine yükseltmişti. Kritik karar öncesi vatandaşlar 'Merkez Bankası faiz kararını açıkladı mı? Merkez Bankası faiz kararı ne yönde olacak?' sorularını araştırmaya başladı.

iooi.jpg

EKONOMİSTLERDEN FAİZ TAHMİNLERİ! PİYASALAR ÇALKALANACAK

Reuters anketine katılan 16 ekonomistin tamamı yüzde 25 seviyesindeki politika faizinde artış beklerken, tahminler yüzde 27,5 ile yüzde 31 bandında yer alıyor. Ankette iki ekonomist 600 baz puan, dokuz ekonomist 500 baz puan, bir ekonomist 400 baz puan ve iki ekonomist ise 250 baz puan artış bekliyor. Anketteki ortalama beklenti ise, faizin yüzde 30'a yükseltilmesi yönünde.

AA FİNANS ANKETİ

AA Finans'ın, 21 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti. Anket sonuçlarına göre, 250 ila 600 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 27,50 ile yüzde 31,00, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 35 ile 45 arasında yer aldı.

kjkjkj-98.jpg

BLOOMBERG ANKETİ

ABD merkezli finans ajansı Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin bu haftaki faiz kararına dair ortalama beklentisi, 500 baz puanlık artış yönünde oldu..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN