Merkez Bankası'ndan yeni karar: Bankaların satabileceği döviz limitine kısıtlama

Merkez Bankası'ndan yeni karar: Bankaların satabileceği döviz limitine kısıtlama

Eski Ziraat Bankası yöneticisi Şenol Babuşcu, Merkez Bankası’nın (MB) satabileceği toplam döviz miktarına günlük limit getirdiğini duyurdu. Karara göre, bankalar müşterileri için piyasadan saat 13.00’e kadar döviz alımı gerçekleştirebilecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, döviz işlemlerine kısıtlama getirdi. Kısıtlama kararına göre, bankalar müşterileri için piyasadan saat 13.00’e kadar döviz alımı gerçekleştirebilecek. Eski Ziraat Bankası yöneticisi Şenol Babuşcu, Merkez Bankası’nın söz konusu kararını sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile duyurdu.

senol-babuscu.jpg
Şenol Babuşcu

Babuşcu'nun "Gerçek ve tüzel kişilere(tüm müşterilere) her bankanın satabileceği toplam döviz miktarına günlük limit getirdi" ifadelerine yer verdiği açıklaması şöyle:

"Merkez Bankası bankalara dövizde işlem saati kısıtlaması getirdi.. Bankalar müşterileri için piyasadan saat 13.00’e kadar döviz alabilecek.

Merkez Bankası’ndan ikinci karar: Gerçek ve tüzel kişilere(tüm müşterilere) her bankanın satabileceği toplam döviz miktarına günlük limit getirdi. Limitler her banka bazında ayrı belirlendi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN