Merkez'den yeni karar: Dövize endeksli mevduat uzadı

Merkez'den yeni karar: Dövize endeksli mevduat uzadı

Dolardaki büyük yükselişin ardından getirilen dövize endeksli mevduatın yanı sıra BDDK şirketlere elinde dolar bulundurma sınırı getirmişti. Şirketlerin dövize endeksli mevduat (KKM) kapsamına girecek döviz hesabı bulundurma süre sınırı genişletildi.

TL'nin yabancı para birimleri karşısına yaşadığı değer kaybını durdurmak amacıyla çıkartılan dövize endeksli mevduattan (kur korumalı mevduat) tüzel kişiliklerin yararlanabilmek için döviz hesabı bulundurma sınırları haziran sonuna kadar uzatıldı.

30 HAZİRAN'A UZATILDI

Resmî Gazete'de bugün yayımlanan Merkez Bankası tebliğinde, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin KKM'den yararlanabilmesinde 31 Aralık 2021 ile 30 Mart 2022 tarihleri arasında bankada döviz tevdiat hesaplarının bulunması kriteri 31 Aralık 2021 ile 30 Haziran 2022 şeklinde düzenlendi.

Bu kapsamda şirketlerin 31 Aralık 2021 ile 30 Haziran 2022 tarihleri arasında bankalarda mevcut olan dolar, euro ve sterlin cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden TL'ye çevrilerek KKM kapsamına alınabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN