Milyonlarca araç sahibine kötü haber! Motorine görülmemiş zam... İndirim furyası bitti zam yağmuru başladı

Milyonlarca araç sahibine kötü haber! Motorine görülmemiş zam... İndirim furyası bitti zam yağmuru başladı

Son dakika akaryakıt haberleri... Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürüyor. Vatandaşlar akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ederken Brent petrolde yaşanan yükseliş sonrası peş peşe zam haberleri gelmeye başladı. Sektör kaynaklarından alının son dakika bilgisine göre motorinin litresine zam geliyor. Peki motorinin litresi kaç TL? Motorine zam ya da indirim haberi var mı? İşte 17 Ocak 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatları araç sahipleri tarafından yakından takip edilmekte. Geçtiğimiz haftalarda benzine peş peşe zam yapılmış ve tabelalar değişmişti. Brent petrol fiyatında yaşanan yükselişle birlikte bir zam haberi daha geldi. Araç sahipleri dikkat, motorinin litresine okkalı zam geliyor. Peki 17 Ocak 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? 1 litre benzin kaç TL? İşte güncel benzin ve motorin fiyatları...

SON DAKİKA: MOTORİNE ZAM GELİYOR!

Sektör kaynaklarından alınan son dakika bilgisine göre, motorin fiyatlarına yarından itibaren 1 lira 5 kuruşluk zam bekleniyor. Benzin fiyatında ise bugün gerçekleşen 67 kuruşluk zammın dışında bir değişiklik beklenmiyor. Öte yandan 12 Ocak gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 80 kuruş zam gelmişti.

dsvsdv-3.jpg

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 84,68 dolardan işlem görüyor. Cuma günü 85,50 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 85,28 dolar seviyesinde tamamladı. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 79,23 dolardan alıcı buldu. Fiyatlardaki düşüşte, bu hafta açıklanacak petrol talebi görünümü ve ekonomik veriler öncesinde piyasalardaki belirsizlik etkili oldu.

17 OCAK 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Gelen zam haberi sonrası vatandaşlar güncel akaryakıt fiyatlarını sorgulamaya başladı. Peki 17 Ocak 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? Benzinin litresi kaç TL? Motorin fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel akaryakıt fiyatları;

yeni-dfbdfb-1.jpg

İSTANBUL GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 19,68 TL
  • İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 22.06 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,57 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 19,68 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 22.06 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 10.83 TL

ANKARA GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 19,93 TL
  • Motorin fiyatı: 22,24 TL
  • LPG fiyatı: 10,83 TL

İZMİR GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 19,86 TL
  • Motorin fiyatı: 22,34 TL
  • LPG fiyatı: 10,58 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN