Milyonlarca çalışan bayram edecek! Asgari ücrete ara zam geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika olarak duyurdu

Milyonlarca çalışan bayram edecek! Asgari ücrete ara zam geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika olarak duyurdu

Son dakika haberi... Asgari ücretle ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında milyonlarca kişi maaşlarına zam bekliyor. Vatandaşlar 'Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?' sorularını araştırırken güzel haber geldi. Asgari ücrete büyük zam geliyor! Kimse bu rakamı beklemiyordu. İşte asgari ücrete gelecek olan zam miktarı son dakika gelişmeleri...

Son zamanlarda artan enflasyon ve alım gücünün düşmesiyle birlikte milyonlarca çalışanda asgari ücrete zam beklentisi oluştu. Vatandaşlar 'Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ne kadar ara zam gelecek?' sorularını araştırırken beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjdeli haberi duyurdu. Asgari ücrete ara zam geliyor! Kimse bu rakamı beklemiyordu. İşte asgari ücrete gelecek olan zam miktarı...

Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağı resmen kesinleşmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ile birlikte memur ve emekli vatandaşların maaşlarına da zam yapılacağı müjdesini verdi. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücrete ne kadar ara zam yapılacak? En düşük asgari ücrete maaşı ne kadar olacak?

SON DAKİKA: ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELİYOR

Ocak ayında en düşük asgari ücret maaşı 8 bin 506 TL olarak açıklandı. Artan hayat pahalılığı sonrası vatandaşlar asgari ücret ara zam beklentisine girdi. Beklenen haber ise geldi. dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ile birlikte asgari ücrete zam konusu da kesinleşmiş oldu. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacak.

jhjhhj-11.jpg

EN DÜŞÜK ASGARİ ÜCRET MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete gelecek zammın kesinleşmesinden sonra ne kadar zam geleceği merak konusu oldu. Konuya ilişkin hesaplamalar çoktan başladı bile. En düşük ihtimalle yeni asgari ücret 10 bin TL’nin üzerinde olacak. Yapılan hesaplamalar şu şekilde:

Yüzde 20’lik bir artış durumunda brüt 12 bin 10 lira, net 10 bin 207 lira, yüzde 30’luk artış durumunda net 11 bin 57 lira, brüt 13 bin 10 lira, yüzde 40 artış durumunda da net 11 bin 908 lira, brüt 14 bin 11 lira olacak.

kjkjkj-35.jpg

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Son olarak en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine yaklaşmasıyla ara zam beklentisi oluşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “ Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılacak.'' dedi.

jhjhhj-12.jpg

Önümüzdeki dönemde asgari ücrete enflasyonun üzerinde artışlarla çalışanların refah payı almasını sağlayacaklarının altını çizen Erdoğan “ Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da temmuz ayında asgari ücrete artış yapacağız.” dedi.

2023 YILINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

2022 Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret 2023 yılında 8506 lira oldu. 2023 yılı için uygulanacak asgari ücret brüt 10.008,00 TL, net olarak da 8.506,80 olarak belirlendi. Buna göre; 2022 Ocak ayına göre net asgari ücret artış oranı % 100, 2022 Temmuz ayına göre % 54,66, yıllık ortalama artış oranı ise % 74,43 olarak artış gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN