Milyonlarca EYT'liye müjde üstüne! Kıdem tazminatı desteği de geliyor: Herkesi mutlu edecek formül

Milyonlarca EYT'liye müjde üstüne! Kıdem tazminatı desteği de geliyor: Herkesi mutlu edecek formül

SON DAKİKA HABERİ... Milyonlarca emeklinin beklediği EYT düzenlemesinde flaş gelişmeler peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu ay Meclise gelmesi beklenen EYT düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, müjdeli haberi duyurdu. Bakan Bilgin'in müjdeli haberi duyurduğunu söyleyen Akkol, "EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız var" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde beklenen açıklama geldi. Milyonlarca EYT'liye büyük müjdeyi duyurdular. Bu ay Meclise gelecek olan düzenleme ile ilgili flaş açıklamalarda bulunan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, ilk detayları paylaştı. EYT'liler için kıdem tazminatı desteği geliyor. İlk açıklamalara göre görüşmelerin devam ettiği bu durumun daha da iyileştirilebileceği ifade edildi. İşte son dakika EYT haberinin detayları...

SON DAKİKA: EYT DÜZENLEMESİNDE FLAŞ GELİŞME

Flaş açıklamalara imza atan Akkol, hükümete EYT konusunda üç formül sunduklarını belirtti. Masada yer alan formüllerden ilki çalışan ve emeklilerin arasındaki SGK prim farkının giderilmesi. Bu taleplerinin karşılandığını ifade eden Akkol, "Biri, emekli olup çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızın işverene maliyeti artıyor. Yüzde 80'in üzerinde iş hayatına devam etmek istiyor. İşverenler de büyük oranda devam etmek istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Emeklilerle normal çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Bunun müjdesini bakan (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin) az evvel paylaştı" açıklamasında bulundu.

KIDEM TAZMİNATI DESTEĞİ GELİYOR!

TİSK Başkanı Akkol, emekli olacaklara ilişkin kıdem tazminatı yükü konusunda da uzlaşıldığını açıkladı. Akkol, açıklamalarının devamında "Emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda ciddi finansman çıkması söz konusu. Bakanımız Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) uygun kredi ile işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini verdi" dedi.

kmghggf-001.jpg

İşverenlerin üçüncü önerisi ise belli sektörlerde kademeli emeklilik. Akkol konuyla ilgili şunları söyledi: "Üçüncü konu kritik sektörlerde yüzlerce kişinin emekli olması durumunda sorunlar oluyor. Ülke olarak çalışma arkadaşlarımızı mağdur etmeden planlama dahilinde emeklilikleri organize ediyor olmamız gerekiyor."

EYT DÜZENLEMESİ NEDİR?

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları ilgilendiren EYT düzenlemesinde son aşamaya gelindi.

Düzenlemeyle kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini ve 5 bin prim gününü tamamlayanların emekli edilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki günkü kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" demişti.

Aralık ayında duyurulması beklenen EYT düzenlemesinden ilk etapta yaklaşık 2 milyon kişinin yararlanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN