Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor: Seçim sonrasına dikkat!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor: Seçim sonrasına dikkat!

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte milyonlarca kişi geçinmek için kredi kartlarına sarılmış durumda. Çoğu vatandaş geçimini kredi kartı mevduat hesabıyla sürdürüyor. Uzmanlar ise bu konuyla ilgili yeni bir uyarı gerçekleştirdi. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! Seçim sonrasına dikkat. Peki kredi kartları ile ilgili yeni düzenlemede neler olacak? İşte detaylar haberimizde...

Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı ile kredi kartlarında faiz oranları değişmeye devam ederken gözler yeni uygulamalara çevrilmiş durumda. Türkiye'de yüksek enflasyon nedeniyle milyonlarca vatandaş geçimini kredi kartlarının mevduat hesabı ile sürdürürken yeni bir karar alınmak üzere. Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor. Gözler 31 Mart 2024 Yerel Seçimler sonrasına çevrildi. Uzmanlardan kritik uyarı geldi.

KREDİ KARTI KULLANANLARA TARİHİ UYARI: SEÇİM SONRASI DİKKAT!

Türkiye'de milyonlarca vatandaş geçimini kredi kartlarıyla sağlıyor. Merkez Bankası'nın kredi kartı düzenlemesi sonrası gözler 31 Mart 2024 Yerel Seçimlere çevrilmiş durumda. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman, seçimlere kadar faizlerin sabit kalacağını ancak seçim sonrasında faizlerin artabileceğini belirtti. Seçim sonrasına dikkat çeken Ferman, "Seçim atmosferi ve seçime gün kalmasından hareketle özellikler ulusal çevreler açısından genel kanaat faize dokunulmayacağı yönünde. Faizin sabit kalacağı öngörülüyor fakat bazı yabancı banka araştırma kuruluşları ve finansal kuruluşlar, bu ay hatta bu ay olmazsa bundan sonraki ay önemli ölçüde yukarı yönlü faiz artışlarını öngörüyor" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-2024-03-21t123821-990.jpg

KREDİ KARTLARINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

'Seçimlerden sonra kredi kartlarına yeni düzenleme gelecek mi?' sorusunu yanıtlayan Prof. Dr. Murat Ferman, "Seçime kadar bu tür bir düzenleme olmayacak. Bazı düzenlemeler olabilir ama esas önemli limitlerin kısılması, taksitlerle ilgili düzenlemelerin seçim sonrasına bırakılacağını düşünüyorum." yorumunda bulundu.

yeni-proje-2024-03-21t123834-534.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN