Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor: Market yasası Meclis'e geliyor

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor: Market yasası Meclis'e geliyor

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Market Yasası ile ilgili konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Market yasası uzunca bir süre üzerinde konuştuğumuz, titiz bir şekilde çalışılan bir konu. Bu market yasasında da haksız rekabetin önüne geçmeyi sağlamamız lazım" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Burdur'da STK temsilcileri ile bir araya geldi. Kurtulmuş, toplantıda bir soru üzerine market yasası ile ilgili de konuştu:

"TEDARİK ZİNCİRLERİNİN KORUNMASI LAZIM"

"Market yasası uzunca bir süre üzerinde konuştuğumuz, titiz bir şekilde çalışılan bir konu. Bu market yasasında da haksız rekabetin önüne geçmeyi sağlamamız lazım. Gıda tedarik zincirlerinin çok ciddi bir şekilde korunmasını da temin etmemiz gerekiyor. Hakkaniyetli, adaletli, üretici ve tüketici arasındaki o zinciri mümkün olduğunca kısaltıcı ve marketlerin lehine bir takım avantajlar sağlamayacak şekilde düzenlemeler yapılması konuşuldu.

"MECLİS'E GELECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUM"

Belli bir noktaya kadar geldi. İnşallah önümüzdeki dönemde bu yasanın Meclis'e geleceğini ümit ediyorum. Hayvancılıkta da önemli bir noktayız. Eksiklerimizi gidererek üretimi artıracağız, başka çaremiz yok. Küçük işletmecilerimizin de tarım ve hayvancılıktan para kazanabilecek hale gelmesini sağlayacağız. Tarım ve hayvancılıkta bilimsel, Ar-Ge faaliyetlerini artırarak çok daha yüksek verim elde edebilecek işler yapmak önemli."

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs salgını ile gündeme gelen zincir marketlerin 'Küçük esnafı koruyacak şekilde' çalışması için oluşturulan taslağın detayları da ortaya çıkmaya başlamıştı.

Düzenleme ile yeni açılacak AVM'ler arasında ise en az 5 kilometre mesafe olma şartı getirilmesi de gündemde. Zincir marketler, mahalle bakkalının 200 metre yakınında olamayacak.

İktidarın Meclis'e sunacağı düzenlemede zincir marketlerdeki ürün çeşitliliğinin de yer alacağı, alanı bin 500 metre karenin altında olan zincir marketlerde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya gibi ürünlerin satışının yapılamayacağı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN