Mısır'dan 'dolar' hamlesi: IMF ile anlaştı

Mısır'dan 'dolar' hamlesi: IMF ile anlaştı

Mısır Başbakanı Mustafa Madbouly, Mısır parasının dolar karşısında değer kaybetmesinin ardından 5 aydan fazla süren görüşmelerin ardından IMF ile yeni bir kredi anlaşması imzalandığını duyurdu. IMF heyeti başkanı Ivanna Vladkova Hollar, Gazze savaşı nedeniyle art arda yaşanan ekonomik zorluklar ve Süveyş Kanalı gelirlerindeki düşüş sonrası kredinin değerinin 3 milyar dolardan 8 milyar dolara çıkarıldığını belirtti.

Mısır ile Uluslararası Para Fonu (IMF), ekonomik reform programı kapsamında 8 milyar dolar değerinde bir kredi anlaşması imzalandı.

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli ile IMF heyeti başkanı Ivanna Vladkova Hollar konuyla ilgili basın toplantısı yaptı. Hollar, Gazze savaşı ve Süveyş Kanalı gelirlerindeki düşüş sonrası kredi değerinin 3 milyar dolardan 8 milyar dolara çıkarıldığını açıkladı.

Mısır'ın döviz gelirleri, İsrail'in Gazze Şeridi'ni bombalaması sebebiyle turizm gelirleri gerilemiş, Kızıldeniz'in güneyindeki Husi saldırıları nedeniyle de Süveyş Kanalı'ndaki gemilerin transit ücretlerinde düşüş olmuştu.

Mısır Merkez Bankası, bugün, politika faizini 600 baz puan artırarak yüzde 27,25’e yükseltmiş, Mısır para birimi dolar karşısındaki değer kaybı hızlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN