Motorine ve benzine gelen indirim devam edecek mi? Otomobil sahiplerinin dikkatine! Petrolde belirleyici eşik rakam açıklandı

Motorine ve benzine gelen indirim devam edecek mi? Otomobil sahiplerinin dikkatine! Petrolde belirleyici eşik rakam açıklandı

Son günlerde benzin ve motorin fiyatlarında art arda gelen indirimin ardından OPEC, petrol fiyatlarında belirleyici olan eşik rakamını açıkladı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) yükseliş gösteren enflasyon ve artan faizleri gerekçe gösterip 2022 - 2023 yılları için talep tahminini açıklamasının ardından petrol fiyatları, haftaya düşüş ile başladı. Geçtiğimiz haftayı 95 dolar ile kapatan brent petrolün varil fiyatı 92 dolara kadar düştü.

ÇİN’DE COVİD-19 VAKALARI ARTTI

ABD stoklarının, tahmin edilenden çok daha fazla düşüş yaşamasına rağmen, Çin'de artan COVID-19 vakalarının yavaşlayan ham petrol talebi ile ilgili yeni şüpheleri ve önlemlere sebep olması fiyatlarda düşüşe yol açtı.

POLONYA’YA RUS YAPIMI FÜZE DÜŞTÜ

NATO üyelerinin Polonya'da iki kişinin ölümüne neden olan Rus yapımı bir füzenin muhtemelen Ukrayna tarafından ateşlendiğini açıklamasının ardından Rusya-Ukrayna çatışmasının tırmanacağına dair endişelerin azalması da ham petrole olan iştahı azalttı.

Polonya’ya düşen bir füzenin Ukrayna tarafından ateşlenmiş olabileceği açıklaması, küresel petrol arzı için bir kez daha kesinti yaşanacağı söylentilerine sebep oldu.

ABD’NİN PETROL REZEVLERİNDE TEHLİKE

Benzin ve petrol ürünleri stoklarında tahmin edilenden daha büyük bir düşüş yaşanması, petrole yönelik tüketici iştahının azaldığına dair bazı endişeleri artırdı.

thumbs-b-c-a9e720028f918a0e3803cf7bd9a36a05.jpg

PETROL FİYATLARI İÇİN EŞİK RAKAMI AÇIKLANDI

Tüm bunların haricinde ise ham petrol arzında daralma devam ediyor. Açıklanan veriler, OPEC'in ham petrol ihracatının bu ay ciddi şekilde düştüğünü göstermiş oldu. Ekonomistler ise yapmış oldukları açıklamalar ile bu durumun, kartel üyelerinin ekim ayında açıklanan günlük 2 milyon varil şeklinde arz kesintisinden kendilerine düşen payı uyguladıklarını gösterdiğini açıkladı.

Kartel, bununla birlikte kısa bir süre önce yatırımcılara da fiyatlardaki herhangi bir düşüşü dengelemeye hazır olduğu konusunda net bir güvence verdi. Şimdiye kadar brent petrol için 90 dolarınsa OPEC'in ham petrol fiyatları için eşiği olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN