Naci Ağbal'dan enflasyon uyarısı

Naci Ağbal'dan enflasyon uyarısı

Görevden alındıktan sonra ilk kez paylaşım yapan eski TCMB Başkanı Naci Ağbal, faiz kararı öncesinde 'Kalıcı fiyat istikrarı için kararlı ve öngörülebilir para politikasının önemi' yazısını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alınan eski Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal'dan faiz indiriminin beklendiği zamanda yaptığı sosyal medya paylaşımı dikkat çekti.

20 Mart 2020'de görevden ayrılan Ağbal bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmamıştı. Sosyal medya hesabından 5 Mart 2021 tarihli TCMB'nin internet sitesinde yayımlanan yazısını paylaştı.

“Kalıcı fiyat istikrarı için kararlı ve öngörülebilir para politikasının önemi” başlıklı yazıda “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak bizim en önemli önceliğimiz, temel görevimiz olan fiyat istikrarını sağlamak ve bunu kalıcı hale getirmek” ifadeleri yer almıştı.

screenshot-1.jpg

“2021 yılı sonunda enflasyonun yüzde 9,4 seviyesine düşmesini hedefliyoruz” denilen yazıda, “Ocak ayında sıkı parasal duruşumuzu korurken bu duruşun uzun bir müddet sürdürüleceğini ve gerekirse ilave faiz artışı yapılabileceğini belirterek sözle yönlendirmede bulunduk. Bu süreçte yaptığımız açıklamalarda ise mevcut enflasyon riskleri karşısında bu yıl içinde faiz indirimini uzun bir süre gündeme almamızın mümkün görünmediğini belirterek sözle yönlendirmemizi belirgin bir şekilde güçlendirdik” denilmişti.

Ağbal’ın bugünkü paylaşımının, tüketici enflasyonunun yüzde 19,25 ile TCMB’nin politika faizi olan yüzde 19’u aştı, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun “beklenen ve gerçekleşen enflasyonun üzerinde faiz vereceğiz” sözünden vazgeçtiği, 23 Eylül’deki TCMB toplantısında faiz indirimi olasılığının konuşulduğu ve hükümetin artan enflasyonda suçu hükümet dışındaki aktörlere attığı bir dönemde geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN