Dolar yükselişe devam ediyor! Kritik eşiği aştı

Dolar yükselişe devam ediyor! Kritik eşiği aştı

Merkez Bankası'nın eski başkanı Naci Ağbal'ın faiz kararı öncesi yapmış olduğu sürpriz paylaşımdan sonra dolar haftanın ilk işgünü yükselişe geçti. Yatırımcılar ve vatandaşlar Ağbal'ın açıklamalarına piyasaların ne tepki vereceğini merak ediyor.

Görevden alındıktan sonra ilk kez sessizliğini bozan eski TCMB Başkanı Naci Ağbal, Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde "Kalıcı fiyat istikrarı için kararlı ve öngörülebilir para politikasının önemi" ifadelerini paylaştı. Ağbal'ın bu paylaşımı Şahap Kavcıoğlu'na üstü kapalı "enflasyon" mesajı olarak yorumlandı. Piyasaların ise bu paylaşıma ne tepki vereceği merak ediliyordu. Dolar bugün yeşil rengini korurken ibre de yukarı doğru gösteriyor.

Son kapanışını 8,6727 TL'den yapan dolar, şu anda 8,6927 TL alış ve 8,6962 TL satış fiyatına sahip. Doların haftalık değişim yüzdesi %2.56 iken, günlük değişim yüzdesi ise %0.29 gözüküyor.

EURO NE KADAR?

%0,33'lük bir değişim yaşayan euro bugün yukarı yönlü ibreyi gösteriyor.

Bir önceki kapanışını 10,1679 TL'den yapan euro şu anda 10,1620 TL alış ve 10,1740 TL satış fiyatına sahip.

naci-agbal.jpg

NACİ AĞBAL PAYLAŞIMINDA NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alınan eski Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal faiz indiriminin beklendiği PPK toplantısı öncesi sosyal medyadan dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

PAYLAŞIM YAPTIĞI YAZIYI 5 MART'TA KALEME ALMIŞTI

Ağbal, bu haftaki Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde Merkez Bankası'nın sitesindeki "Kalıcı fiyat istikrarı için kararlı ve öngörülebilir para politikasının önemi" başlıklı yazısını paylaştı. Ağbal, yazıyı görevden alınmadan önce 5 Mart'ta kaleme almıştı. Aylar önce yazdığı yazıyı hiçbir yorum yapmadan paylaşan Naci Ağbal'ın bu hamlesi Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na üstü kapalı "enflasyon" mesajı olarak algılandı.

"TL HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞACAK"

Kalıcı fiyat istikrarının, ekonomiye inanan, güvenen insanları koruyacağını; TL'yi hak ettiği değere kavuşturacağını ve bunun sonucunda da herkesin geleceğe güvenle bakacağını kaleme alan Ağbal, hem attığı para politikası adımlarını gerekçelendirmiş hem de güven odaklı para politikası aracılığıyla fiyat istikrarına ulaşma yolunda emin adımlar atmaya devam edeceklerini vurgulamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN