Nakit parasını dolar, altın, Euro'ya çevirenler dikkat! Piyasanın kurdu konuştu: Fiyatlar duman olacak

Nakit parasını dolar, altın, Euro'ya çevirenler dikkat! Piyasanın kurdu konuştu: Fiyatlar duman olacak

Piyasada yaşanan hareketlilik yatırımcılara yansıyor. Altın ve döviz kurundaki dalgalanmaların yaşandığı günlerde o isimden tavsiyeler geldi. Günümüze kadar birçok açıklamasıyla gündem olan ekonomist, eylül ayındaki ışıkları ekim ayına doğrulttu. Ekim ayı tahminlerini paylaşarak yeni alternatifler sunuyor. İşte tüm detaylar...

Piyasada yaşanan dalgalanmaların ardından yatırımcılar uzmanlardan gelecek açıklamayı bekliyor. Hızlı bir başlangıç yapan eylül yatırımcının dikkatinden kaçmazken uzman isimden açıklamalar geldi. Yoğun veri akışının beklendiği günlerde ünlü ekonomistten duyuru geldi. Ekim ayını işaret ederek tahminlerini paylaştı.

DOLAR KURU DEĞERLENDİRMESİ

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların gündeminde yer almaya devam ediyor. Beklenen açıklamaların gelmesiyle birlikte enflasyon verileri ve ABD verilerinin önemli olduğuna vurgu yaparak açıklamalarına devam etti. Önümüzdeki dönemlerde dolar kurunun ne kadar olacağına dair tahminlerde bulunurken, bir de sürpriz açıklaması yaptı.

Dolar kurunun günümüzde 26,63 seviyelerinde kapanış yaptığını ifade etti. Resmi kurda dikkat çeken 26,50 - 27 TL seviyelerinin serbest piyasadaki doların akıbetini belirleyeceğini duyurdu. İslam Memiş, dolar kurunun güçsüzleşmesinin üzerine 104 seviyelerinde kapanış yapan endeksin, 103 seviyelerinin de altına indiğinin altını çizdi.

slam-memisten-altin-tavsiye-hemen-bunu-yapin-cok-kazanacaksiniz.jpg

HER DÜŞÜŞ BİR ALIM FIRSATI

Ağustos ayı sonunda alınan FED faiz artırma kararı ile birlikte piyasada dengesizlikler yaşandı. TCMB tarafından duyurulan kararda altın ve dolar hızla dalgalandı. Yatırımcıların güvenli liman olarak baktığı altını tercih etmesi üzerine, gram atlındaki yükselişlerin dolar dışındaki bir yatırım aracının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Ünlü ekonomist İslam Memiş, paritenin 1,0770 seviyesinden günü kapatmasıyla 1,0950 seviyesine kadar yükselme ihtimaline dikkat çekti. Euro kurunun ise 2023 yılı sonuna kadar 1,15 seviyesinin geçerli olacağını belirterek, her düşüşün bir alım fırsatı olduğunu tekrar etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN