NIO elektrikli lüks otomobil ET9'u tanıttı! Lüks otomobil anlayışını değiştirmeye geliyor: İşte özellikleri ve fiyatı

NIO elektrikli lüks otomobil ET9'u tanıttı! Lüks otomobil anlayışını değiştirmeye geliyor: İşte özellikleri ve fiyatı

NIO elektrikli lüks otomobili ET9’u resmen tanıttı. Yenilikçi özellikleriyle tüm dikkatleri üzerine toplayan, adeta bir jet konforu sunan ET9 lüks otomobil anlayışını değiştirmeye geliyor! İşte özellikleri ve fiyatı...

Çin merkezli elektrikli araç üreticisi NIO, bugün amiral gemisi olarak nitelendirdiği yeni modeli ET9'u resmen tanıttı.

NIO ET9 ÖZELLİKLERİ

Resim

NIO ET9, 120 kWh silindirik hücreye sahip bataryasıyla öne çıkıyor. Firmanın kendi geliştirdiği 46105 silindirik hücreler, hücre seviyesinde 296 Wh/kg enerji yoğunluğu sağlayarak, araçlarında kullandığı 75 ve 100 kWh kapasiteli bataryalar ile aynı boyutlara 120 kWh enerji depolamayı mümkün kılıyor.

NIO ET9 NE KADAR?

Resim

112.800 dolarlık lüks elektrikli otomobil, bir dizi yenilikçi özellikle dikkat çekiyor. Aracın teknik özellikleri arasında 900V elektrik mimarisi, hem ön hem arkada tek parça şasi, 600 kW DC şarj hızı (5 dakikada 255 km menzil), 520 kW güç (708 HP) ve 1.200V silikon karbür çipli inverter bulunuyor. Ayrıca, 'Steer-by-wire' tamamen elektronik direksiyon sistemi ve dört tekerden dönüş özelliği, sürüş deneyimini daha da artırıyor.

NIO ET9'un dikkat çeken diğer özellikleri arasında 5,3 metreyi aşan uzunluk, 3,25 metre dingil açıklığı ve dört koltuklu özel bir jet konforu sunan kabin düzeni bulunuyor. Araç içerisinde -55 dereceye kadar soğutma sağlayabilen 10 litrelik buzdolabı ise lüks detayları tamamlıyor.

Araçta yer alan akıllı havalı süspansiyon, 80 km/saat hızda otomatik devreye giren aktif spoiler, 23 inç jantlar, üç LiDAR ve NIO'nun geliştirdiği 5 nm'lik iki NX9031 akıllı sürüş çipinden oluşan otopilot sistemi, bilgi-eğlence sistemine güç veren Qualcomm Snapdragon 8295 çipset, mikro LED farlar, 14,5 inçlik OLED ekranlı arka yolcu kontrol tableti gibi özellikler de dikkat çekiyor.

NIO ET9 NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Resim

NIO ET9, lüks otomobil anlayışını değiştirecek nitelikte özelliklere sahip olmasıyla birlikte, 113 bin dolarlık fiyatıyla da dikkat çekiyor. Ön siparişe açılan aracın teslimatları ise 2025'in ilk çeyreğinde başlayacağı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN