Numan Kurtulmuş: Büyüme rakamları çarşı pazara yansıyacak

Numan Kurtulmuş: Büyüme rakamları çarşı pazara yansıyacak

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, MÜSİAD Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmada çarşı ve marketlerde aşırı yükselen fiyatlarla ilgili son durumu değerlendirdi. Kurtulmuş, 'Bir ekonomist olarak söylüyorum Türkiye'nin büyüme rakamları çarşı pazara olumlu yansıyacaktır' dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı'ya, MÜSİAD Genel Merkezi'nde hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kurtulmuş, son dönemde yaşanan aşırı fiyat artışlarıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

Yeni dönemde Türkiye'nin kalkınması ve daha ileriye gitmesi için iş dünyasının da çok ciddi bir mücadele içinde olması kaçınılmazdır. Pandemi sürecinde maalesef tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonominin çok ciddi tehditlerle karşı karşıya kaldığını gördük. Buna rağmen ilk baştan itibaren alınan tedbirler sayesinde Türkiye'de tezgah dağılmamış, kalıcı hasarların ortaya çıkmasına müsaade edilmemiş ve temel makro göstergeler itibarıyla Türkiye önemli bir ivmeyi yakalamıştır.

İhracat oranlarının artmış olması, kapasite kullanım oranlarının yükselmiş olması, ayrıca 3. çeyrekteki yüzde 21,7 gibi çok büyük bir büyüme oranıyla birlikte Türkiye'nin 2021 yılında yaklaşık yüzde 9-10 gibi bir büyümeyi yakalayacak olması Türkiye için sevindiricidir. Ekonomideki büyüme sürecinin devam etmesiyle bu büyümenin pozitif sonuçlarının çarşıya, pazara yansımasını bekliyoruz. Bir ekonomist olarak şunu söyleyebilirim; bu süreç devam ettiği müddetçe yakın bir dönem içerisinde ekonomideki bu gelişme trendlerinin çarşıya pazara da, vatandaşımızın cebine de çok olumlu yansıyacağının farkındayız. İnşallah böyle olacak, evet bu süre içerisinde özellikle küresel emtia fiyatlarındaki artışın etkileriyle ve içerideki bazı ekonomik gelişmelerin etkileriyle de hayat pahalılığının, fiyatlarda yükselişin gerçekleştiğinin farkındayız."

Hayat pahalılığı konusunu yakından takip ettiklerini aktaran Kurtulmuş, "Ekonomideki hiçbir alanı atlamadan ekonominin esas muhatabı olan vatandaşlarımızın alım güçlerinin daha ileriye gitmesi, daha müreffeh bir Türkiye'de yaşamaları gayesiyle mücadele ediyoruz. Nasıl birçok sorunu çözen parti ve hükümet Recep Tayyip Erdoğan hükümeti ve AK Parti olduysa bu hayat pahalılığı, fiyat artışı konusundaki gelişmeleri de yakinen takip edip milletimizin lehine sonuçlandıracak olan adımları atacak olan da bu hükümettir. İnşallah en kısa zamanda ekonomideki olumlu gelişmeler vatandaşlarımıza olumlu yansıyacak ve Türkiye bu boğazı atlatarak yoluna devam edecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (60)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
60 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN