Ocakta emeklilik bekleyen EYT’lilere büyük şok! Kimse beklemiyordu: Yaş sınırı yükseldi

Ocakta emeklilik bekleyen EYT’lilere büyük şok! Kimse beklemiyordu: Yaş sınırı yükseldi

EYT son dakika haberleri milyonlarca kişinin gündeminde. Aralık'ın sonuna doğru Meclis'e gelmesi beklenen EYT düzenlemesi ile ilgili son kritik toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ardından 'EYT yaş şartı değişiyor mu?' sorusu sosyal medyada gündem oldu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yaş ve prim gibi konuları gündeme taşırken gelen haber büyük şok yarattı. Peki EYT yaş şartı değişiyor mu? Yaş şartı kadınlarda 48 erkeklerde 50 mi olacak? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) son dakika gelişmeleri gündemdeki yerini koruyor. Aralık gibi Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. Dün düzenlemeyle ilgili son toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Bakan Bilgin, Bakan Nebati ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bir araya gelerek taslağın üzerinden bir kez daha geçtiler. Toplantı sonrası 'EYT yaş şartı değişiyor mu?' sorusu sosyal medyada gündem oldu. Ocak'ta emeklilik bekleyen milyonlarca EYT'liye büyük şok! Yaş sınırı yükseltildi emekli olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. İşte EYT düzenlemesiyle ilgili haberin detayı...

AK PARTİ'DEN FLAŞ EYT AÇIKLAMASI

Uzun yıllardır milyonlarca vatandaşın mücadelesini verdiği EYT için artık sona gelindi. Uzun süredir üzerinde çalışılan EYT emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili detaylar kamuoyu ile paylaşılıyor. Aralık ayında Meclis'e gelmesi beklenen EYT düzenlemesi ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Milyonlarca EYT'liye kötü haber. Aralık ayının ortasında yasalaştıracağız demişlerdi. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu TBMM'de bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada, EYT'nin aralık ayı sonu veya ocak ayında yasalaşacağını açıkladı.

SON DAKİKA: EYT'DE TASLAK TAMAMLANDI

Dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleşen emeklilikte yaşa takılanlar toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldı. Yapılan son çalışmalar sonrası EYT taslağı tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yaş şartını ortadan kaldıran ve 1999 düzenlemesi öncesi hakları sigortalıya sağlayacak bir formül üzerinde yoğunlaşarak çözüm belirlendi. Buna göre EYT'liler prim ve sigortalılık süresini doldurduğu anda emeklilik hakkı elde edecek.

kmyyyy-1.jpg

EYT'YE YAŞ ŞARTI MI GELDİ?

EYT düzenlemesi ardından prim ve sigortasını dolduran 2 milyon kişinin emekli olması bekleniyor. Ancak bu bütçede çok ağır bir yük oluşturacağı anlamına geliyor. Bu konuda endişe eden işverenler ilginç bir talepte bulundu. Kadınlarda 48 erkeklerde ise 50 yaş şartı geliyor. Tam netleşmeyen kararda son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söylecek.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay başkanlığındaki toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı katıldı. Toplantıda EYT düzenlemesine ilişkin son durum değerlendirildi. Düzenlemenin ilerleyen günlerde TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

kmyuioo.jpg

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) gündeme getirildi. 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Böylelikle, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması gerekli hale gelmiş oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN