Odun, kömür yakanların ocağını söndürecek zam! Odun fiyatları fırladı, kömüre de zam yolda

Odun, kömür yakanların ocağını söndürecek zam! Odun fiyatları fırladı, kömüre de zam yolda

Sonbahar ile birlikte havalar serinlemeye başladı. Sıcaklıklar hızla düşerken vatandaşlar sobalarını kurmaya hazırlanıyor. Hal böyle olurken güncel kömür ve odun fiyatları merak konusu oldu. Gelen son dakika haberi ise milyonlarca vatandaşın elini dara sokacak. Odun, kömür yakanların ocağını söndürecek zam! Odun fiyatları fırladı, kömüre de zam yolda. Bu kış ısınamayacağız! İşte detaylar haberimizde...

Yaz aylarının sonuna gelmiş durumdayız. Sıcaklıklar hızla düşerken vatandaşlar soba kurma telaşına girmiş durumda. Güncel kömür ve odun fiyatları merakla yakından takip edilirken gelen son dakika haberi herkesi şoke etti. Odun, kömür yakanların ocağını söndürecek zam! Odun fiyatları fırladı, kömüre de zam yolda. Bu zamdan sonra ısınmak bile maliyetli olacak.

ARTIK ISINMAK BİLE ZOR... ODUN FİYATLARINA DEV ZAM!

Soğuk kış günleri öncesi soba kuracak olan vatandaşlar kömür ve odun almaya başladı. Artan enflasyon kömür ve odun fiyatlarını fırlatırken odunun tonu geçen yıl 2 bin 200 TL’ye satılırken bu yıl 3 bin 200 TL’den satılıyor. Kömürün paket fiyatı geçen yıl 175 TL’den piyasadayken bu yıl 200 TL’ye dahil kömür var fakat ton fiyatında herhangi bir değişiklik yok. Kömürde ton bu yıl 5 bin TL ile 7 bin TL arasında değişiyor.

fdfddf-67.jpg

"KÖMÜRE OKKALI ZAM YOLDA"

Artan maliyetler ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan esnaf İbrahim Baştürk, şunları söyledi:

"Odun fiyatlarında bir artış oldu, yılın başında 2 bin 200 TL’den satılan odun bu yıl 3 bin 200 TL’ye yükseldi. Kömürde bugün için bir zam yok ama önümüzdeki günlerde ekonomik şartlara göre ne olur, bilemiyorum. Odundaki fiyat artışının sebebi bir yandan ekonomik ama diğer yandan da orman köylülerinin artık bu işle ilgilenmemesi. Son dönemde kapanan kömür madenlerinin olduğunu duyuyoruz, bu da fiyata yansıyabilir. Bunları toptancılarımız da söylüyor, bugünden yarına fiyat vermek çok zor.

hggh-17.jpg

Bize ‘Kömür fiyatı doğalgazı geçer mi?’ diye soruluyor. Doğalgaza göre odun ve kömür zaten daha pahalı. Bu iki ürün doğalgaza göre pahalıyken imkanını bulan vatandaşlar hemen evine doğalgazı çekiyor ama imkanı olmayan ise odun ve kömürle kışı geçirmeye çalışıyor. Eve doğalgaz çektirmek çok masraflı bir iş. Ne kadar masraflı olursa olsun sanırım vatandaşımızın önceliklerinden biri artık doğalgaz, ilk fırsata o tarafa geçiliyor gibi çünkü her geçen yıl sattığımız odun ve kömürün oranı biraz daha azalıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN