Önce motorin ardından benzin! Akaryakıta görülmemiş zam: 'Cumhuriyet tarihinde böylesi görülmedi'

Önce motorin ardından benzin! Akaryakıta görülmemiş zam: 'Cumhuriyet tarihinde böylesi görülmedi'

Akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik bir türlü durdurulamıyor. Önce motorin ardından benzin! Gece yarısı motorine yapılan zam sonrasında, şimdi yeni bir zam daha kapıda. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Her geçen gün değişen akaryakıt fiyatları yine sabit kalamadı. Son olarak gece yarısı motorine yapılan zammın ardından, şimdi de bu gece yarısı benzine zam daha gelmesi bekleniyor. İşte detaylar…

GECE YARISI FİYATLAR DEĞİŞECEK

Akaryakıt fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Gece yarısı gerçekleşen 1 lira 38 kuruşluk motorin zammının ardından, sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre bu gece yarısı benzine ise 2 TL zam bekleniyor. Bu gelişmeler, milyonlarca araç sahibini doğrudan etkiliyor.

Yüksek enflasyon ve vergilerdeki artışların yanı sıra küresel piyasalardaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarına yansıyan temel faktörler arasında yer alıyor. Üst üste gelen zamlara vatandaşlardan tepkiler dinmiyor. Sosyal medyada 'Cumhuriyet tarihinde böylesi görülmedi' yorumları yapılıyor.

akaryakit-zammi-1.jpg

Akaryakıt fiyatlarındaki bu yüksek artışlar, taşımacılıktan gıdaya kadar geniş bir yelpazede maliyetleri etkiliyor. Özellikle motorin fiyatlarındaki artış, tarım sektörü başta olmak üzere birçok alanda maliyet artışlarına neden oluyor. Market raflarında bulunan ürünlerin fiyat etiketleri, akaryakıt zamları sebebiyle sık sık güncelleniyor.

Bu gece yarısı beklenen benzin zammı ile birlikte, özellikle şehir içi ve şehirlerarası taşımacılık maliyetlerinin daha da artması bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarındaki bu önemli artışlar, vatandaşların bütçesine ek bir yük getirirken, ekonomideki genel fiyat istikrarını da etkiliyor.

Güncel akaryakıt fiyatları

İstanbul

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38,36 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38,28 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 41,67 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 41,60 TL

Ankara

Ankara'da benzin litre fiyatı: 39,03 TL

Ankara'da motorin litre fiyatı: 42,40 TL

İzmir

İzmir'de benzin litre fiyatı: 39,22 TL

İzmir'de motorin litre fiyatı: 42,59 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN