Oradan ev alan köşeyi dönecek! Türkiye’nin keşfedilmemiş cenneti: İstanbul’u bile geride bırakacak

Oradan ev alan köşeyi dönecek! Türkiye’nin keşfedilmemiş cenneti: İstanbul’u bile geride bırakacak

Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri kabul edilen o yerin kıymeti yeni yeni anlaşılıyor. Yerli yabancı birçok turistin son yıllardaki ilk tercihlerinden biri olan bölgenin önümüzdeki yıllarda daha da değerlenmesi bekleniyor. İşte, değerine değer katacak o ilimiz…

Batı Karadeniz’de yer alan Bartın’ın Amasra ilçesi, Türkiye’nin gizli kalmış cennetlerinden biri. Keşfedilmeyi bekleyen doğal güzelliklerle dolu olan bölge cennet adası olarak görülüyor. Amasra’nın tarifsiz atmosferi ve tarihi dokusu, her sene daha fazla yerli ve yabancı turisti kendine çekiyor.

Denize doğru uzanan bir burun üzerine konumlanan Amasra’daki o burun, 2 tarafından korunaklı limanlar barındırıyor ve ana karaya bağlı bağımsız adalar bulunduruyor. Antik zamanda Amastris olarak bilinen bölgenin geçmişi ise 3 bin yıl öncesine dayanıyor. Öyle ki bu tarihi, çekicilik ve balıkçılık gibi yerel sanatlara dayanıyor. Aynı zamanda, Amasra’nın etrafını saran ormanlık bölgeler de doğal güzelliğini süslüyor.

amasra-ev-fiyatlari-1.jpg

BİRKAÇ YIL İÇİNDE DEĞERİ ARTACAK

Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra plajları ve deniziyle de dikkat çeken Amasra, son yıllarda özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Bölgeyi ziyaret eden turist sayısındaki gözle görülür artış ise değerinin artmasına öncülük ediyor. Öyle ki bölgenin birkaç sene içinde daha fazla kalkınacağı ve konut fiyatlarının da İstanbul gibi büyük şehirlerle yarışır hale geleceği düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN