Orta direğe ne oldu?

Türkiye ekonomisinin gerilediği, alım gücünün düştüğü ve doların rekor kırdığı son günlerde 'orta direk' diye adlandırılan çalışan kesimin bir araba sahibi olamayacak kadar yoksullaşmasındaki sebebini Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, KARAR TV'de yayınlanan 'O'İş Öle Değil' programında anlattı.

1990'lı yıllarda üniversiteyi bitiren ve iş hayatına atılan çalışan neslin o günlerde başlangıç fiyatları günümüze kıyasla daha fazlaydı. Ekonomik sorunlar o yıllarda da baş gösteriyordu. Fakat 2000'li yılların başında bir ev ve bir araba sahibi olma imkanı fazlaydı. Günümüzde ise artan enflasyon, alım gücünü düşürdü. Yabancı yatırımcılar Türkiye'ye yatırım yapmak konusunda çekimser olurken, ithalat ürünlerinin vergileri, ham madde yetersizliği gibi birçok neden fahiş fiyatlara sebep oldu.

Yükselen vergiler ve gelen zamlar sonrası yoksulluk seviyesi 10 bin liranın üzerine kadar çıkarken, bu durumdan memnun olmayan genç nesil soluğu Avrupa'da alma peşine düştü.

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota ise konuyla ilgili görüşlerini 'O'İş Öyle Değil' programında paylaştı. Rota, "Türkiye bu kadar yüksek enflasyonu hak etmiyor" dedi.

İlgili Haberler