Pahalı kiralardan bıkan bu illere kaçıyor! Tasını tarağını toplayan buralara gitsin, işte kiraya en az zam yapılan o iller

Pahalı kiralardan bıkan bu illere kaçıyor! Tasını tarağını toplayan buralara gitsin, işte kiraya en az zam yapılan o iller

Son zamanlarda artan kiralardan dolayı kiracılar ucuz ev aramaya başladı. Özellikle büyük şehirlerde, ucuz kiradan ziyade kiralık ev bile bulmak zorlaştı. Bu nedenle küçük şehirlere taşınma oranlarında artış yaşanmaya başlandı.

Son dönemlerde en çok konuşulan konulardan biri haline gelen ev kiraları özellikle son bir yıl içerisinde yüzde 100 artış gösterdi. Bu durum ev sahipleri ve kiracılar arasında sorunlar yaşanmasına neden oldu. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar uygun fiyatlı konut ararken, küçük kasabalara göçler artmaya başladı. Resmi olarak açıklanan grafiklere göre Türkiye'de ortalama kira 3.100 TL olarak belirlenirken, İstanbul ve büyük şehirlerde büyük artış sağlayarak 6.500 TL'ye kadar ulaştı. Daha önce bir evde genişlik, balkon olması, bina yaşı gibi kriterler aranırken, artan kiralardan sonra tek bir kriter belirlenmeye başladı. O da uygun kirası olması. Alınan asgari ücret kira fiyatlarına yetişmeyince Türkiye'de uygun fiyata kiralanacak ev sayısı da bir hayli azaldı. Sadece çalışanlar değil üniversiteli öğrenciler ve bekarlar da zorlanan kesimlerden oldu. Alternatif olarak oda kiralayarak veya birkaç kişi aynı evi paylaşarak kira sorunlarına çözümler üretiliyor. Evler önceden okula veya işe yakın aranırken, kira fiyatlarından dolayı atık bu kriterler de ev seçiminde belirleyici olmuyor.

evkirasinasilbelirlenir.jpg

BÜYÜK ŞEHİRLERDEN BU İLLERE KAÇIŞ BAŞLADI

Yapılan analizde ortalama olarak bakıldığı zaman en yüksek kira artışı yapılan iller Trabzon, Malatya, Ordu, Ankara, Denizli, İstanbul oldu. Büyük şehirlerden yüksek kira nedenleri yüzünden ayrılanların en çok tercih ettiği yerler ise daha küçük şehirler oldu. Bu illere ise diğer şehirlere nazaran kiralarda daha düşük bir oranda artış yaşandı. Osmaniye, Hatay, Malatya, Adıyaman, Ağrı bu iller arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN